Hopp til hovedinnhold
Mugisho (Armand Nasiri)
Mugisho (Armand Nasiri)

Mugisho og Willy: – Vi er brutalt ærlige i denne låta og videoen

Mugisho Nhonzi serverer sterk kost.

Ung ringrev?

Mugisho har allerede mye erfaring i musikkbransjen.

På CV-en har han blant annet bandet 7 Days in Alaska og opptreden på VG-lista topp 20 som soloartist. Samt samarbeid med andre artister, som Julie Bergan og Kamara.

(Fun fact: Han ble invitert på masterclass hos Stargate i deres studiohus i Venice i Los Angeles sammen med blant andre Bearson, Coucheron og Ketil fra Lemaitre.)

Nå teamer Mugisho opp med sin lillebror Willy på «Leve», som blant annet er laget med den globale Black Lives Matter-markeringen i tankene.

Låten, som Lillestrøm-talentet også har produsert, har fått musikkvideo regissert av Kristoffer Nylund Grindheim.

Her opptrer flere av familiemedlemmene til Mugisho og Willy, blant annet deres foreldre.

Denne gangen gir han ut musikken på egenhånd, da han ikke lenger er signert med Warner Music.

Se videoen til «Leve» nedenfor vår prat med Mugisho.

Bilde fra musikkvideoen (Kristoffer Nylund Grindheim)

Bilde fra musikkvideoen (Kristoffer Nylund Grindheim)

Du er ikke lenger signert. Hvordan skjedde det?

– Det var litt som et dårlig kjærlighetsforhold. Det startet bra, men over tid så ble det dessverre slik at forholdet oss i mellom sklei mer og mer fra hverandre og til slutt funket det ikke lenger. Vi hadde forskjellige visjoner for hvor mitt artistprosjekt skulle ta retning.

– Den mangelen på kreativ frihet for min egen musikk vil jeg si er hovedgrunnen til at det skar seg til slutt. Men vi var enige om en «break-up». Det er ingen bitterhet, og nå er jeg veldig klar for å slippe meg fri og lage musikk jeg selv ønsker.

Ja, hvordan føles det å gi ut musikken selv?

– Det er helt fantastisk! Jeg har aldri vært på et bedre musikalsk punkt i livet enn det jeg er nå, føler jeg selv. Det å være den personen som drar i alle strenger på alle ledd er akkurat det jeg trengte for å få den kreative motivasjonen og gleden jeg har savnet. Skummelt, men utrolig spennende. Akkurat det jeg trenger nå.

Hva er tanken bak «Leve»?

– Jeg satt på Aker Brygge og spiste middag med to kompiser da jeg fikk en telefon fra min bror, Willy, hvor han var supergira. Han hadde startet å skrive et vers på en låt og allerede halvveis uti første vers følte han selv at han var inne på noe som kunne bli sterkt.

– Det er rart hvordan det som står deg nærmest eller det som har vært rett foran nesen din hele veien kan være akkurat det man trenger for å få motivasjonen tilbake.

– Uten Willy hadde ikke denne låta eksistert og han er en av de dyktigste rapperne der ute i dag med en lys fremtid. Og det sier jeg ikke bare fordi han er min bror. Etter alt som har skjedd med rasisme rundt om i verden i dag så følte vi, som svarte i Norge, at vi måtte bidra med NOE.

– Den beste måten for oss gjøre det på er å uttrykke oss igjennom musikken. Vi hev oss rundt og skrev ferdig låta sammen etterfulgt av at vi stakk i studio og produserte den ferdig på to dager. Tusen takk for at jeg fikk låne studio ditt Pasha!

Hvordan beskriver du innholdet i musikkvideoen?

– Vi er brutalt ærlige i denne låta og musikkvideoen. Vi føler at vi har kommet til et punkt hvor det er nødvendig å være det rundt dette teamet for å skape en forandring.

– Dette er ikke en trend, men virkeligheten for oss og mange. Det vi ønsker er å vise det norske folk vårt perspektiv.

Se videoen til «Leve» med Mugisho og Willy:

Se også:

Black Lives Matter: Hva kan vi i Norge gjøre?

Natnael fra Romsås serverer sertifisert sommer-tune: Se videoen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer