Hopp til hovedinnhold
TIMBALAND SLET DA HAN FØRST BEGYNTE Å JOBBE MED 16 ÅR GAMLE AALIYAH (BLACKGROUND/ATLANTIC)

Mørkt throwback fra Timbaland i kjølvannet av R. Kelly-serien

TIMBALAND SLET DA HAN FØRST BEGYNTE Å JOBBE MED 16 ÅR GAMLE AALIYAH (BLACKGROUND/ATLANTIC)

Mot morens vilje er Aaliyahs kontroversielle forhold til R. Kelly tilbake i rampelyset grunnet dokumentarserien Surviving R. Kelly
 
R&B-mesteren produserte debutalbumet til 15-åringen i 1994 – upassende nok kalt Age Ain’t Nothing but a Number – og skal ha giftet seg med henne via falsk leg.  
Det neste albumet til Aaliyah,
One in a Million, er produsert av Timbaland (som også laget hennes eneste #1-hit «Try Again»). 
 
Heldigvis var Timbo ikke som R. Kelly. Men i denne gamle snutten forteller stjerneprodusenten at han var tiltrukket av den mindreårige jenta – og at han slet med å kontrollere sine lyster da hun var 16 år og han 23. (Den seksuelle lavalderen i New York er 17.)  

– Da jeg først møtte Aaliyah… Det er på tide at verdenen får høre dette, jeg skal røpe en liten hemmelighet… Jeg var forelsket i henne, sier Timbaland i en
E! True Hollywood Story-snutt opplastet til YouTube i 2014.

– Jeg sa, hun er bare en baby, jeg er gammel. Jeg skal bare være broren hennes.
Oh man, jeg slåss. Jeg slåss mye – en stor krig. Men jeg elsket Aaliyah.


TIMBALAND OG EKSKONA MONIQUE (FACEBOOK) 
 

Senere innrømmet Timbaland at han giftet seg med forretningskvinnen Monique Idlett fordi han syns hun lignet på Aaliyah. (Paret ble skilt – for andre gang – i 2016.)
 
Se Timbaland mimre om sine følelser for Aaliyah:Moren til Aaliyah, Diane Haughton, gikk hardt ut mot kanalen Lifetime og serieskaperne i forkant av fredagens premiere. I serien forteller R. Kellys korist at hun så Kelly forgripe seg på den daværende 15 år gamle Aaliyah på turnébussen, noe Diane mener ikke er sant.
 
– Min ektemann og jeg var alltid på turné med (Aaliyah), på intervjuer og alle steder hun dro under hele karrieren hennes. Hvem nå denne kvinnen er, har jeg aldri sett henne noen steder på planeten, før nå. Disse løgnene og fabrikasjonene kan ikke bli tolerert og tillatt å bli spydd ut fra de splittede tungene til sabotører av Aaliyahs ettermæle, skriver Diane. 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer