Hopp til hovedinnhold
SERIEN R. KELLY FORSØKER Å STANSE BLIR IKKE STOPPET (RCA/SONY, BLACKGROUND/VIRGIN)

Moren til Aaliyah slår ned på dokumentarserien og R. Kelly vil saksøke

SERIEN R. KELLY FORSØKER Å STANSE BLIR IKKE STOPPET (RCA/SONY, BLACKGROUND/VIRGIN)
OPPDATERT: 5. januar: Serien ble ikke stanset. Lifetime slapp de to første episodene på fredag og de to neste på lørdag. Se nedenfor. 


I dokumentarserien Surviving R. Kelly hevdes det at R. Kelly forgrep seg på 15 år gamle Aaliyah, samt at man får se intervjuer med kvinner som stjernen skal ha fysisk og mentalt misbrukt som en leder for en slags sexkult. Vi får også høre fra vitner.Lifetime-serien har premiere i kveld (norsk kanal og dato er ennå ikke annonsert), men R. Kelly ønsker ikke at dokumentaren skal vises.
 Ifølge TMZ har 51-åringens advokat Brian Nix skrevet et brev til kanalen hvor han skriver at serien er «full av løgner» og at de vil bli saksøkt hvis de ikke gir avkall på innholdet. Advokaten mener at de har opptak som beviser at Lifetime vet at noen av kvinnene som blir intervjuet lyver «for å bli berømte». Serien, som nå har fått ekstra oppmerksomhet, ser ut til å bli vist som planlagt.– Lifetime har alltid vært kjent for å kjempe for å fortelle kvinners historier, sier en representant for den 34 år gamle kanalen.R. Kellys tidligere korist Jovante Cunningham forteller at hun flere ganger var vitne til at sjefen sin misbrukte mindreårige jenter seksuelt. Kelly skal ha giftet seg ulovlig med Aaliyah Dana Haughton, og Jovante sier at hun så Kelly forgripe seg på henne på turnébussen da hun var 15 og han 27.Aaliyah døde i en flyulykke i 2001 etter innspillingen av videoen til «Rock the Boat».


AALIYAH OG MOREN DIANE (FACEBOOK)


Moren til popstjernen, Diane Haughton, har skrevet et åpent brev hvor hun ber alle involverte i serien skamme seg. Diane hevder at Jovante «lyver og er en løgner».– Min ektemann og jeg var alltid på turné med (Aaliyah), på intervjuer og alle steder hun dro under hele karrieren hennes. Hvem nå denne kvinnen er, har jeg aldri sett henne noen steder på planeten, før nå. Disse løgnene og fabrikasjonene kan ikke bli tolerert og tillatt å bli spydd ut fra de splittede tungene til sabotører av Aaliyahs ettermæle, skriver Diane.– Skam over alle de involverte i dette prosjektet som trodde det var greit å dra Aaliyahs navn inn i en situasjon som ikke har noe å gjøre med henne i dag. Igjen, dette vil ikke bli tolerert, konkluderer hun.

Moren sier dog ikke noe om sin eventuelle tilstedeværelse under vielsen mellom R. Kelly og datteren sin. I dokumentaren forteller Kellys tidligere assistent Demetrius Smith at han selv deltok i seremonien da Kelly og Aaliyah giftet seg. I forkant
ba Kelly ham angivelig forfalske alderen til Aaliyah slik at hun på papiret var 18 år.
OPPDATERT: Dessverre for R. Kelly (og Aaliyahs mor) slapp Lifetime de to første episodene av serien på fredag og de to neste på lørdag. De kan lastes ned hos amerikanske iTunes. (Se større skjermbilde her.) Surviving R. Kelly har i skrivende stund 4 av 5 stjerner via iTunes’ brukere.


Les mer om Surviving R. Kelly og se traileren her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer