Hopp til hovedinnhold
Lisa Cloud Mclaughlin facebook angus cloud not suicide euphoria season 3
Angus Cloud (Jeff Kravitz/Getty)

Lisa Cloud Mclaughlin forteller at Angus Cloud ønsket å leve

Lisa Cloud Mclaughlin skriver på Facebook om sønnen sin Angus Cloud.

OPPDATERT: Moren til Angus Cloud – Lisa Cloud Mclaughlin – åpner opp om dagen sønnen gikk bort i et nytt intervju med People. Til magasinet deler hun det hjerteskjærende hendelsesforløpet da hun fant sønnen sin bevisstløs over sitt eget skrivebord. Hun forteller at skuespilleren ofte sovnet i stolen sin mens han lagde kunst, men da hun gikk bort til sønnen denne morgenen innså hun at noe var galt.

– Det var her gutten min døde […] Jeg ristet i han mens jeg skrek, og dyttet han hardt så han falt på gulvet. Jeg prøvde å gjenopplive han – munn til munn – og jeg gjorde hjertekompresjoner. Så skrek jeg på naboen fordi jeg ikke ville forlate han for å ringe nødtelefonen. Jeg fortsatte bare til de kom og tok han vekk. Jeg savner han så mye. Han var mitt livs kjærlighet, forteller Lisa til People.

I det samme intervjuet mimer også Zendaya tilbake til sitt første møte med Euphoria-kollegaen.

zendaya angus cloud tribute instagram

Conor alias Angus og Zendaya (HBO)

«Han føltes ut som en bror umiddelbart – ironisk nok siden vi spilte karakterer med vidt forskjellig dynamikk. Jeg er så heldig som fikk oppleve de vakreste delene ved han. Jeg fikk se ham skape og jeg fikk se han oppdage det faktumet at han var en skuespiller. En skikkelig god en også. Uansett hvor mange ganger jeg ga ham komplimenter om hans fremførelse tror jeg ikke han virkelig trodde på det», skriver Zendaya i en e-post til magasinet.

«Jeg tror ikke hans ånd kan defineres. Han var en av de mest unike og renhjertede menneskene jeg noen gang har møtt. Jeg håper han vet hvor elsket han er, hvor mye vi savner han og hvor mye bedre verden er fordi vi fikk føle hans glød», avslutter hun.

Forrige uke ble dødsårsaken til Angus Cloud bekreftet. Les mer om dette nedenfor.


OPPDATERT 21. september: Alameda County Coroner forteller at obduksjonen viser at Angus Cloud døde av en blanding av kokain, fentanyl, metamfetamin og benzodiazepiner. Moren til Euphoria-stjernen minner om at narrativet om at sønnen valgte å ta sitt eget liv ikke stemmer. Hun forteller at overdosen var et uhell. Les mer nedenfor.


Natt til søndag norsk tid tok Lisa Cloud Mclaughlin til Facebook for å endre på narrativet om dødsfallet til sønnen Angus Cloud (født i 98) som roterer på sosiale medier.

Fire dager i forveien ble Euphoria-stjernen funnet død på rommet sitt i barndomshjemmet i Oakland i California. Familiens offisielle uttalelse nevnte at «Angus slet intenst med tapet» av faren sin Conor Hickey. Som døde av kreft kort tid i forkant. Men selv om han sørget over faren, er det ifølge Lisa Cloud «helt klart» at sønnen ikke ønsket å ta livet sitt.

Hun forteller at han hadde lagt fremtidige planer med familien og at han ønsket å bo med moren i barndomshuset en stund fremover.

(Den samme helgen var 25-åringen på releaseparty for albumet til Oakland-rapgruppen MacArthur Maze.)

Da Lisa Cloud ringte 911 sa hun at han kunne ha tatt en overdose. På Facebook skriver hun at hvis dette er tilfelle, var det ved et «tragisk uhell».

Lisa Cloud Mclaughlin Conor Hickey facebook angus cloud not suicide euphoria season 3

Angus Cloud med faren Conor Hickey og moren Lisa Cloud Mclaughlin (privat)

«Venner, jeg vil at dere alle skal vite at jeg setter pris på kjærligheten dere gir til familien min i denne tunge stunden. Jeg vil også at dere skal vite at selv om sønnen min var i dyp sorg over farens altfor tidlige død grunnet mesothelioma, var hans siste dag en gledelig dag», skriver Lisa Cloud på Facebook.

«Han reorganiserte rommet sitt og plasserte gjenstander rundt i huset med hensikt å bli en stund i hjemmet han elsket. Angus snakket om sin intensjon om å hjelpe til med å forsørge søstrene sine på college, og også hjelpe moren sin følelsesmessig og økonomisk. Han hadde ikke tenkt til å avslutte livet sitt. Da vi ga hverandre nattklem sa vi hvor mye vi elsket hverandre og han sa at han ville se meg om morgen. Jeg vet ikke om eller hva han kan ha puttet i kroppen etter det. Jeg vet bare at han la hodet på pulten der han jobbet med kunstprosjekter, sovnet og våknet ikke», fortsetter hun.

«Det kan være at vi finner ut at han tragisk nok tok en overdose ved et uhell. Men det er helt klart at han ikke ønsket å forlate denne verdenen», skriver Lisa Cloud.

Kampene hans var ekte. Han ga og mottok så mye kjærlighet og støtte til og fra stammen sin. Hans arbeid med Euphoria ble en fanebærer for generasjonen hans og startet konversasjoner om medfølelse, lojalitet, aksept og kjærlighet.»

«Hodeskaden hans for 10 år siden resulterte mirakuløst ikke med dødsfall som [denne form for skade] nesten alltid gjør. Han fikk 10 bonusår og fylte dem med kreativitet og kjærlighet. Sosiale medier har antydet at døden hans var bevisst. Jeg vil at dere skal vite at det ikke er tilfelle.»

«For å hedre hans minne, vennligst gjør tilfeldige vennlighetshandlinger til en del av ditt daglige liv.»

Moren avslutter med «velsigne hjertene deres».

Lisa Cloud Mclaughlin facebook angus cloud not suicide

«Det var ingen helt som Angus. Han var for spesiell, for talentfull og altfor ung til å forlate oss så tidlig», skriver Euphoria-skaperen Sam Levinson.

«Han slet også, som mange av oss, med avhengighet og depresjon. Jeg håper Angus visste hvor mange hjerter han rørte. Jeg elsket ham og jeg vil alltid elske ham. Hvil i fred og Gud velsigne familien hans.»

Angus Cloud som Fezco aka Fez med regissør, manusforfatter og produsent Sam Levinson (HBO Max)

Angus Cloud som Fezco aka Fez med regissør, manusforfatter og produsent Sam Levinson (HBO Max)

I år har Angus Cloud gjort ferdig flere filmer.

Han er nå aktuell i kritikerroste The Line med Halle Bailey. The Little Mermaid-stjernen deler bildet av seg selv med Angus nedenfor. Filmen har også med John Malkovich, Alex Wolff og Denise Richards. Utenom The Line får vi se Angus Cloud i tre andre filmer fremover.


Les også: Her er Angus Clouds beste Euphoria-scener


I Freaky Tales, som finner sted i Oakland på 80-tallet, spiller Angus mot Pedro Pascal og Ben Mendelsohn. Han er med i Dan Brown-thrilleren Your Lucky Day. Nylig avsluttet han filmingen av en ennå ikke navngitt skrekkfilm for Universal Pictures. Her spiller han mot Melissa Berrera fra Scream 5 og 6 (og TV-serien Vida) via Scream-regissørene Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett fra kollektivet Radio Silence.

Angus Cloud spiller i den Pharrell Williams-prooduserte skateboarder-dramedien North Hollywood fra 2021 med Vince Vaughn.


Les også: Hva skjer med Euphoria sesong 3?


Trenger du noen å snakke med? Ring 113 ved akutt fare. Hjelpetelefonen til Mental Helse kan nås døgnet rundt på på 116 123. Det samme kan Kirkens SOS på 22 40 00 40. Hvis du synes telefon er vanskelig kan du chatte anonymt på Sidetmedord.no

Nyeste saker fra 730.no

Les mer