Hopp til hovedinnhold

Monica Hansen til 730.no: – Jeg er den siste han håndplukket

Monica Hansen snakker ut.

Egentlig hadde vi gledet oss til å høre om de 3,7 millioner kronene hun får i erstatning.

Ifølge rettsak mot en kirurg som uten tillatelse brukte bilder av henne.

Men over telefonen setter den Tønsberg-fødte, Los Angeles-baserte modellen fort ned foten (sannsynligvis med en høy hæl).

– Sorry, jeg kan ikke kommentere det.

Hvorfor ikke? Du vant jo, gjorde du ikke?

– Beklager, jeg kan ikke si noe.

Likte du TMZ-saken?

– Haha, stopp.

Monica er proff og følger rådene til sin advokat.

En av de få som hjelper henne.

Kort tid etter at lille Hansen fisket småkrabber i Vestfold, ble hun høy, og begynte hun å jobbe som modell.

Noe hun nå har gjort halve livet, inkludert 12 år foran kameraet i USA.

Uten manager.

– Jeg liker å gjøre ting selv, da har jeg best kontroll, sier Monica Hansen.

– Men jeg har nå fått meg en publicist, forteller 31-åringen på telefonen, uten antydning til amerikansk aksent.

Publicist er nesten et norsk ord, og bortsett fra når hun litt senere sier at hun ligger ved bassenget selv om det er litt overcast, høres hun ut som en Tjøme-jente.

Men når Monica unnskylder seg for å be kjæresten (en modell som stadig får høre at han ligner på Marcus Schenkenberg alias hennes eks) være stille i bakgrunnen, minner den tidligere Miss Norway mer om Lauren fra The Hills.

Tilbake til publicisten;

Grunnen til at den 180 centimenter høye blondinen har hyret en presseansvarlig er at hun nå lanserer seg selv som et varemerke.

Noe som også er en av årsakene til at hun stiller kliss naken i juli/august-nummeret av amerikanske Playboy.

Et oppslaget som ikke er så big deal.

– Herregud, nei nei, Playboy er ikke viktig for meg. Haha, dette er ikke en drøm som har gått i oppfyllelse.

– De siste årene har jeg drevet mye med design, som er det jeg brenner for, blant annet jeans og badedrakter, og snart skal dette lanseres, så jeg ser på Playboy som en måte å markedsføre meg selv på. Jeg selger et image av meg selv før jeg begynner å selge produktene, og sånn sett er Playboy gunstig med tanke på oppmerksomheten.

Det er en selverklært businesskvinne som i det klassiske bladet rir uten en tråd på en hest på stranden, og den erfarne modellen fikk med publikasjonen på en transaksjon de tidligere aldri har godtatt.

– Majoriteten av bildene som er tatt av meg eier jeg selv, blant annet de i nye Playboy. Jeg står også for produksjon og art direction.

– Playboy-bildene har jeg allerede syndikert til blader i 15 land, men dette er første gang de trykkes i USA, og det er faktisk aller første gang Playboy benytter seg av bilder de ikke selv har tatt.

Ikke nok med det. I Playboy-sammenheng er Monica Hansen også historisk på en annen måte:

Siden oppstarten i 1953 har Hugh Hefner selv bestemt hvilke jenter som skal få bli med i det amerikanske hovedbladet, men 83-åringen skal nå overlate denne redaksjonelle biten til andre.

– Playboy går gjennom mange store forandringer i disse dager, og jeg fikk beskjed om jeg ble den siste modellen håndplukket av Hugh selv. Det er over 10 år siden jeg møtte ham for første gang, men tok det litt tid før han husket hvem jeg var, for han møter nye damer hele tiden. Hehe, men nå husker han meg.

Se også: Slik lager svenske Ida Playboy-historie

Nyeste saker fra 730.no

Les mer