Hopp til hovedinnhold
(Saken fortsetter nedenfor.)

Mira tar ikke «gamle» journalister seriøst

Ghettoeventyret til Mira Craig ble møtt med blandet respons fra norske musikkjournalister da det kom i salg for en uke siden.

Fra skrytende terningkast 5 til sure 2-ere.

I et videointervju med Seher forteller sangeren at hun faktisk ikke har lest kritikken, men at hun har hørt om noe av det som har blitt skrevet.

26-åringen er godt fornøyd med Ghetto Fairytale, og tar en del av journalistenes meninger med en klype salt, selv om hun ble irritert ettersom hun har jobbet lenge med utgivelsen og fått kyndig hjelp.

– Musikk er livet mitt, det er det jeg brenner for… Jeg har brukt to år på en skive, jeg og profesjonelle produsenter, folk som produserer for OutKast, TLC, En Vogue, produsenter her i Norge som har jobbet med Redman, Method Man, Bun B og andre store, store artister i USA, sier hun til Seher.

Mira mener noen av de norske musikkjournalistene har nok erfaring med sjangeren R&B.

– Jeg tror ikke anmelderne er så inne i sånn musikk og ikke helt skjønner den type stil, for dette er god musikk, dette er bra musikk. Hvis man vet at man har kommet litt opp i årene og egentlig ikke kan så mye om denne type musikk, så la kanskje noen andre gjøre anmeldelsen, sier Mira i nettstedets videointervju.

– Hvis anmelderne ikke har brukt så og så mye tid på det, og ikke har gjort research, så føler jeg på en måte at man ikke kan ta det de sier helt seriøst.

Se 45 bilder fra Miras eventyraktige releaseparty.

(730.NO)

Noen av anmeldelsene av Mira Craigs tredje album:

VG: – Ghetto Fairytale fremstår som et helhjertet forsøk. Det virker bare som om hun ikke har overskuddet som trengs for å lage smittende R&B-pop, som jo er det vi forventer av henne.

Side2: – «I’m the One» synger Mira, og kanskje har hun rett?

Dagbladet: – At hun her presenterer en mer rockorientert tapning og noen speeda crunk-utgaver av hennes patenterte voodoo-r&b, er velkomment i et nyhetsperspektiv. Men det gjør ingen underverker for albumets dynamikk.

Aftenposten: – Det nye lydbildet kler henne godt, men tekstene imponerer ikke.

NRK Lydverket: – Show, don’t tell, Mira. Hvis du er den uovervinnelige verdensmesteren du i tekstene begir deg ut for å være, så fleks dine musikalske muskler. Host opp musikk som slår meg i bakken, gi meg noen hardtslående beats og fengende melodier.

Dagsavisen: – Låtene fortsetter nå etter den samme oppskriften som på hennes første to album. Mira Craigs største styrke er en klar egen identitet som tar musikken et godt stykke videre fra standard internasjonal R&B.

Du kan laste ned Ghetto Fairytale hos blant andre iTunes, Djuice og Netcom, eller kjøpe det klassiske compact disc-formatet hos Platekompaniet.

På sistnevntes nettsted står det følgende:

– Hennes umiskjennelig rytmiske låter beveger seg denne gang innom dirty south og crunk, med innslag av elektriske gitarer som samtidig gir et mer rocka uttrykk enn på forgjengerne. Radiofavoritten «I’m the One» setter tonen an for et album der potensielle hits er i overtall.

Mira: – Det er en del sjalusi og hating ute og går.

Les mer