Hopp til hovedinnhold

Mindre poppis?

Det var nesten dobbelt så mange som så New Moon enn Twilight på kino, og Eclipse har fått bedre kritikk, men sistnevnte har fått en litt slappere start enn forrige del av sagaen.

Vampyrene og varulvene har dog fortsatt en diger fanbase; Siden onsdag har det blitt solgt 143.382 kinobilletter til Eclipse i Norge, noe som gjør Nordisk Filmdistribusjon happy.

– Vi er veldig fornøyd med åpningen av Eclipse. Til sammenligning hadde New Moon et besøk på 153.352 på sine første fem dager, og da med ordinær premiere på en fredag, samt at dette var på vinteren og vi konkurrerte ikke mot sommer og sol. Det er ingen tvil om at fansen har funnet veien til kinoene de siste dagene, sier markedssjef Catrin Gundersen i en epost sent til 730.

I Nord-Amerika har den nye filmen med Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner dratt inn 162 milloner dollar (over 21 millioner kinobilletter), mens New Moon solgte for 165 i samme periode.
Filmselskapet mener 4. juli-feiringen kan ha gjort at de ikke nådde målet på 173 millioner dollar, forteller THR.
Fun fact: Ifølge AP er gutta er nå mer interessert: I USA var 80% av de som så New Moon på kino jenter, mens tallet er redusert til 65% for Eclipse.
Verre for andreplassen

I USA hadde The Last Airbender premiere samtidig med Eclipse, noe som ble vrient. Filmen ble den mest sette i premierehelgen, men dro kun inn 40 millioner dollar. Regissør M. Night Shyamalan hadde suksess med The Sixth Sense, men hans seneste filmer (The Happening, Lady in the Water, The Village) floppet.

The Last Airbender har Dev Patel (Slumdog Millionaire) i hovedrollen, men mange synes det er rart at majoriteten av de opprinnelig asiatiske karakterene spilles av hvite skuespillere, noe Paramount mener var indiske Shyamalans ønske. Det hjelper heller ikke at ingen filmer har fått dårligere anmeldelser i amerikansk presse så langt i år.

Time kjører nedtur: Worst Movie Epic Ever?

Filmatisering av den Emmy-vinnende Avatar: The Last Airbender-tegnefilmserien til Nickelodeon har norgespremiere i september.

Se også: Fra Slumdog Millionaire til ny Avatar

Les mer