Hopp til hovedinnhold
(SANDRA MARIE KRISTIANSEN)

Mimring: Band of Horses @ P3Sessions

Band of Horses tok oss med på høstens vakreste eventyr da de sang live i et mørkt og intimt studio på NRK Marienlyst.

Da jeg som 5-åring fant ut at man kunne tjene penger på å miste tenner trodde jeg at jeg hadde nådd toppen av lykke. Særlig da jeg lærte at jo lengre tanna lå i vannglasset jo mer penger fikk man. Det skulle vise seg at fem karer fra USA klarte å toppe denne lykkefølelsen, da Band of Horses gjestet P3Sessions i forrige uke. Det var dem, det var meg, det var latter og det var sang. Også 59 andre selvfølgelig, men det anser jeg som en ubetydelig detalj.

Dog musikken har blitt spilt mer enn ofte, har jeg aldri tatt meg særlig tid til å utforske utseendet ved disse bandmedlemmene. Det har vært nok å holde seg oppdatert på utskiftningene. Men at Christer Falck hadde fått innpass i Seattle-bandet hadde gått meg hus forbi.

Men vokalist Ben Bridwell, omtrent det eneste faste medlemmet siden oppstart, dro jeg kjensel på.

Prøvde å ta et fint bilde av pianisten.

Men så var det plutselig litt distrasjoner i veien.

Trengte bare riktig fokus.

Her synger Ben Bridwell «The Funeral», som bare var en i rekka blant gobiter som «No One’s Gonna Love You» (lurer btw på hvor mange bryllup/begravelser den er blitt spilt i), «Marry Song», «Great Salt Lake», «Compliments», «The End’s Not Near», «Is There A Ghost»… shall I go on?

Faktum er at Band of Horses fremførte en magisk konsert, som vil få hedersplass i minneboka. Bandet har en vakker evne til å lege et slitent sinn, og som en publikummer så fint sa det (noe, eller veldig, forkortet selvfølgelig): «Dere reddet ekteskapet mitt da jeg begynte å bruke sangtekstene deres som terapi.»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer