Hopp til hovedinnhold
millie bobby brown damsel enola_holmes_2019_stranger_things
Millie Bobby Brown lanserer Stranger Things sesong 3 på Linwood Dunn Theater på Pickford Center for Motion Study i Hollywood i november 2019 (JC Olivera/Getty)

Gjett hvor mye Millie Bobby Brown (15) får for å spille lillesøsteren til Sherlock Holmes?

Millie Bobby Brown (15) kan pensjonere seg før hun blir myndig.

Stranger Things-stjernen er utvilsomt klok irl, men nå er hun klar for å innta rollen som en enda større gluping; Enola Holmes.

Enola er den noe mindre kjente søsteren til privatdetektiven Sherlock Holmes.

Som 14-åring følger hun i fotsporene til sin 20 år eldre bror, som allerede er berømt for sine forunderlige oppklaringer av de vanskeligste krimgåter.

Historien starter ved at søskenflokkens mor forsvinner.

Sherlock og broren Mycroft sender unge Enola bort på kostskole, men det finner hun seg ikke i. I stedet drar den bestemte jenta til London for å etterforske forsvinningssaker.

Perfekt rolle for Millie Bobby Brown?

Den Marbella-fødte briten er klar som både hovedrolleinnhaver og produsent for Enola Holmes, men hun stiller ikke gratis.

Ifølge TMZ skal tenåringen få hele 56 millioner kroner for skuespillerjobben alene. Gjør filmen det bra, så vanker det angivelig en bonus på 7,3 millioner kroner. Produsentrollen gir henne et tillegg på 4,5 millioner. 

Henry Cavill aka Superman stiller som storebror Sherlock, mamma Eudoria Holmes spilles av Helena Bonham Carter.

Filmen er basert på romanserien The Enola Holmes Mysteries av Nancy Springer.

Forfatteren slapp seks bøker om den unge etterforskeren mellom 2006 og 2010. Enola eksisterer kun i bøkene til Springer (og en tilhørende tegneserie).

Enola Holmes er nå i postproduksjon. Premieredato er ennå ikke annonsert, men det er forventet at filmen slippes i løpet av 2020.

Mens vi venter på traileren…

Her er en sniktitt på Millie Bobby Browns kostymer: 

Neste sommer får vi nok også se Millie Bobby Brown aka Eleven i den fjerde sesongen av Stranger Things.

Netflix-serien er lukrativ den også – ifølge Variety tjente hun rundt 3,2 millioner kroner per episode i sesong 3.

Millie er også klar i filmene Godzilla vs. Kong og The Thing About Jellyfish, sistnevnte sammen med Reese Witherspoon som produsent.

Superstjernen har i likhet med Kylie Jenner også sitt eget hudpleiemerke. Florence by Mills har over en million følgere på Instagram. (På sin personlige konto har hun 31 millioner.)

15-åringen er tidenes yngste på Forbes’ liste over verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker. Hun også den yngste til å være utnevnt som goodwill-ambassadør for UNICEF.

Se også: 10 grunner til at Jul i Blåfjell er ikonisk

Les mer