Hopp til hovedinnhold
SKAPER SEG (HÅVARD JØRSTAD/@HAVARDJORSTAD)

Miley Cyrus i Telenor Arena: Freidig, men først og fremst flink

SKAPER SEG (HÅVARD JØRSTAD/@HAVARDJORSTAD)

Ja, vi vet at Miley Cyrus drar på, á la popstjerner som Madonna, Rihanna og Lady Gaga. Men når hun her tar frekke bilder, rister på rumpa og røyker weed, så føles det verre. Hun var jo Disney-stjernen Hannah Montana? I år fyller sørstatsjenta dog 22, og vi begynner å bli vant til at hun er… ganske voksen. At hun er skrullete i kantene er en gøyal bonus. Miley Cyrus er først og fremst i ferd med å bli en dyktig entertainer, med sangferdigheter over flere av sine popkolleger. Hun hadde ikke klart å turnere hele verden og selge ut svære Telenor Arena i vesle Norge (over 20.000 billetter) bare fordi hun twerker.

Onsdagskvelden i Bærum ble en påminnelse om dette. Etter to dagers turnépause i Monaco, hvor hun spilte på World Music Awards, virket det som Miley var ekstra gira. 10 dansere i dyredrakter varmer opp før hovedpersonen kommer skliende ut på en gigantisk versjon av hennes munnhulefavoritt; tungen. Hun åpner med sin del av Britney-duetten «SMS (Bangerz)», for så å ta sin del av sin sin Pharrell-produserte Nelly-duett «4×4». Mileys intense blikk møter nesten en og en på første rad, og det ser ut som hun holder på å sprekke av glede. Kanskje fordi jubelen fra publikummet, som – uten å overdrive – består av 95% jenter – er det mest høylytte vi har hørt siden Nicki Minaj i Oslo Spektrum.

Så forsvinner hun ned i gulvet, mens bandet dukker opp på scenen. På «Love Money Party» advarer hun med «Parental Advisory» på skjermen, med rå animasjon med flammer, gull og sjampis, backet av Miley i dollar-outfit med rumpa ute, ålende på en gullbil, med et svært «dukketryne» (liksom låtens gjest Big Sean?) stående over henne mens hun spriker så godt hun kan med bena. Og sprike godt, det kan Miley. Face-palm-feeling, men fint. Og funny. Hun fremstår skamløst komfortabel som «over the top» sexy «not-one-fuck-given» boss-bitch.

Å flørte jovialt med oss, det kan hun også.

– Å besøke Norge har vært på listen over ting jeg ville gjøre før jeg dør, selv før jeg visste turnéen skulle hit, sier hun litt senere.

– Det er så mange pene mennesker her, jeg må tilbake!

Bla-bla. Men vi er suckers for slik prat.

– Jeg tror dette er det største showet på vår turné, hevder hun, og sier det er stas at selveste The Rolling Stones spilte her samme uke, og at de begge solgte ut. Hun har et poeng.

Publikumsfrieriet fortsetter når hun drikker en hel Imsdal-flaske, mens hun spytter ut hver slurk i fjeset på jentene på første rad. De som ikke blir truffet blir skuffet, men hun trøster med at hun skal gjøre dem våte med «Adore You». Nashville-bajasen oppfordrer alle til å kysse hverandre, og mens hun synger balladen med nesten perfekt stemme og maksimal innlevelse, filmes ca. 30 pikepar i salen som står nusser, i en animert diamantring på skjermen. Miley smile-synger mens hun ser på seansen, stilig iført en sort, glitrende catsuit.

Selv om hun har gitt ut fire album, så tyr hun til coverlåter. Klokt nok, men The Beatles’ «Lucy in the Sky with Diamonds», dedikert til hennes døde hund, blir nesten langtekkelig. Coldplays «The Scientist» og Dolly Partons «Jolene» får bedre respons.

Utenom at Miley tyr til låter fra andre artister, så merker man at det hele hadde blitt en smule mer stas hvis hun hadde flere hits i sin katalog. Dette kommer tydelig frem på slutten, hvor hun naturligvis drar frem de diggeste godbitene. «We Can’t Stop» og «Wrecking Ball» er to helt forskjellige tunes som er svære på skive, men som Miley gjør gigantiske i Telenor Arena. Formidlingen er perfekt, og hun er sjukt flink til å synge live; vokalen blir tatt på strak arm uten korister. Eller, ikke helt uten korister. 20.000 unge nordmenn synger «Wrecking Ball» nesten høyere enn mor, mange mens de gråter. Miley avslutter like sterkt med blockbusteren «Party in the U.S.A.», og beviser at hun er The $hit.

Se bildene tatt av Håvard Jørstad/@havardjorstad:


Video av Miley som entrer Telenor Arena via «sin egen» tunge:


Tvørkete stemning i losjen til Freixenet:


Dagsrevyen om den såkalte «Disney-skandalejenta»:


Etter konserten dro Miley og hennes følge og festet på toppen av Vika kino, hvor DJ Herkules fra National Rap Show spilte. Han forteller 730 hvordan det var her (<– og der forteller Miley hva hun synes om Oslo)
 
Se også: Overlagt nipslip fra Miley (gulp!)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer