Mileo: Norges svar på James Blake møter Avicii?

11. feb 2014 kl. 00:00
DET ER EN NY HUNK I BYEN (SOFIA LIS STERNER/ECCENTRIC)
DET ER EN NY HUNK I BYEN (SOFIA LIS STERNER/ECCENTRIC)

David Eriksens label Eccentric har blant andre Tone Damli og Adelén i stallen, og nå har ringreven rekruttert en ny tenåring, nærmere bestemt den norsk-australske, ferske 19-åringen Mileo. Første låt ut er «Echo», som du kan høre en smakebit fra nedenfor.

– For meg så handler «Echo» om et forhold som kunne ha blitt noe av, men som ikke ble det. Dette er egentlig ikke en trist kjærlighetssang… men kanskje den er det for noen. Det er det som er så flott med musikk, folk kan relatere som de vil, sier Mileo klokt til 730.


Det har blitt en vokaldrevet, stekete affære som Mileo selv beskriver som «en indie electro-pop-låt».

– «Echo» er på en måte ganske organisk, samtidig som den er syntetisk. Jeg føler at musikken min er påvirket av stedene jeg er fra. Australia er indie og ektnisk orientert, mens Norge har en stor dance-scene.

Da han var liten hørte han på alt fra Santana og AC/DC til Grieg via sine foreldre, før han ble oppslukt av elektronisk pop.

– I dag hører jeg på alt fra Bastille til James Blake til Avicii til Daft Punk… og «Jubel» (til Klingande), som er den første låten jeg hørte da jeg kom til Norge, synes jeg er en chill låt.

Mileos nye musikkhjem hos David Eriksens studio ikke langt fra Aker Brygge i Oslo har så langt vært en god erfaring for tenåringen.


– Det er stas å få jobbe med så talentfulle produsenter og artister som de jeg har møtt i Eccentric-studioet, og jeg har hatt sessions med Thomas Eriksen, Slipmats, Rykkinnfella og Joakim Haukaas. En utrolig erfaring… og ja, både Tone og Adélen er veldig søte. Norge har behandlet meg bra, sier Milo og blunker.

Hør en smakebit fra Mileos «Echo», som han har produsert selv sammen med Thomas Eriksen:


Se også: FREDAGSFJAS: Adelén