Advertisement

Mickey Rourke ser ikke ut

24. sep 2008 kl. 00:00
MICKEY ROURKE TOLKER SITT EGET LIV, MED STRIPPERHJELP FRA MARISA TOMEI (ARTHAUS)

Da regissøren av The Wrestler trengte noen til å spille en sliten person som for lengst har passert sin karrieres høydepunkt, skal det første valget ha falt på Nicolas Cage.

Skuespilleren takket angivelig ja til rollen, men trakk seg før innspillingen startet. Men opptur kom etter nedturen; Mickey Rourke stilte som Randy The Ram, en fribryter som fortsatt har show-slåssing som levebrød, tyve år etter at han mer eller mindre falt av lasset.
Hverdagen innebærer opptredener i små, skitne lokaler, med en lønning som knapt gir ham råd til anabole steroider, solarium og hårbleikingsmiddel. Etter at han får trøbbel med hjertet, blir han kjent med en streng stripper (Marisa Tomei), som hjelper ham å få kontakt med sin datter (Evan Rachel Wood).

Mickey Rourke har i lang tid selv levd et hardt liv, og regissør Darren Aronofsky sier til Associated Press at skuespilleren og Randy The Ram har mye til felles. Rourke forandret hver eneste linje i manuset for å gjøre rollefiguren mer personlig.

56-åringen, som i sitt private liv har bokset siden han var ung, og har fikset på fjeset sitt flere ganger, forteller at regissøren gav ham streng beskjed før innspillingen startet.

– Du er en veldig bra skuespiller, men du har fucked opp karrieren din i 15 år, og ingen vil bruke deg. Du må høre på alt jeg sier til deg. Du må gjøre alt jeg sier. Du kan aldri være respektløs overfor meg. Og du kan ikke dra og henge ut hele natta.

– Han må være talentfull, for han må har store baller for å si noe slikt til meg, smiler Rourke, og demonstrerer voksen selvinnsikt.

Klipp fra filmen og intervju med Mickey og regissøren av The Wrestler:


Indiefilmen har blitt vist på en rekke festivaler i sommer, og vant Golden Lion-prisen i Venezia for årets beste film. Den har nå fått distribusjon, med offisiell premiere i USA 19. desember.

Hvis alt går etter planen skal Mickey Rourke starte innspillingen av Sin City 2 i vinter, muligens med buketten Jessica Alba, Brittany Murphy, Rose McGowan og Rosario Dawson.

Den legendariske wrestlerhelten Jake The Snake sliter i dag med narkotika- og alkoholproblemer, men han holder fortsatt på i ringen. Denne måneden kunne TMZ.com vise dette triste opptaket fra en av hans ferskeste kamper.