Hopp til hovedinnhold
Michael B. Jordan i demonstrasjon for BLM (Rich Fury/Getty)
Michael B. Jordan i demonstrasjon for BLM (Rich Fury/Getty)

Michael B. Jordan protesterer mot Hollywood for Black Lives Matter

Michael B. Jordan stiller for Black Lives Matter.

Etter flere dager med protester mot rasisme og politivold i Los Angeles i kjølvannet av drapet på George Floyd, gikk mer enn 20 000 mennesker i fredelige demonstrasjoner i Los Angeles i natt norsk tid.

Den prisbelønte skuespilleren Michael B. Jordan stilte opp midt i Hollywood, i en demonstrasjon støttet av filmbransjens største agentbyråer (ICM, CAA, UTA, WME).

33-åringen, fra filmer som Black Panther, Creed og Just Mercy, holdt også en tale om at Hollywood må bli mer inkluderende.

– Vi er nå i hjertet av Hollywood; en av verdens mektigste industrier som jeg er et aktivt medlem av. Og [bransjen] må legge merke til dette, sier filmstjernen i talen.

Michael B. Jordan på verdenspremieren til Marvel-blockbusteren Black Panther Dolby Theatre i Hollywood januar 2018 (Jesse Grant/Getty/Disney)

Michael B. Jordan på verdenspremieren til Marvel-blockbusteren Black Panther Dolby Theatre i Hollywood januar 2018 (Jesse Grant/Getty/Disney)

– Alle som har noe med meg å gjøre, hvis du har rasistiske syn… Hvis du har ett rasistisk ben i kroppen… Hvis du ikke står med meg og folk som ser ut som meg, så trenger du ikke være med meg. Jeg bruker min makt til å kreve mangfold, men nå er det på tide at filmstudioene og agentbyråene også gjør det.

– Dere forpliktet dere til å ha 50/50 fordeling av kjønn i 2020? Hva med å forplikte seg til å ansette svarte? Svart innhold som styres av svarte sjefer, svarte konsulenter. Vokter dere over vår historiefortelling også? La oss få mørket deres ut i lyset, sier Michael B. Jordan.

Se litt av talen til Michael B. Jordan her:

https://twitter.com/NickHamiltonLA/status/1269396844083204097

Fjorårets Just Mercy, med Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Brie Larson og O’Shea Jackson Jr. (sønnen til Ice Cube), har Warner Bros. sluppet gratis på VOD i USA denne måneden. Filmen er basert på en sann historie om den unge advokaten Bryan Stevenson. Han anket dommen til den svarte mannen Walter McMillian, som i 1986 ble feilaktig anklaget for drapet på en hvit kvinne i Alabama.

I fjor kjøpte Kanye West og Kim Kardashian opp kinobilletter til Just Mercy i flere byer og delte dem ut gratis.

Compton-rapperen YG stilte også midt i Hollywood og demonstrerte mot rasistisk, voldelig politi. Det kom mange mennesker:

https://www.instagram.com/p/CBJ_R5_gLBT/

https://www.instagram.com/p/CBKiCvuAxGX/

Mer Hollywood:

I helgen fikk Riverdale-stjernen Vanessa Morgan til slutt svar fra produsenten av TV-serien, etter at hun gikk hardt ut i sosiale medier. Skuespilleren, som har skotsk mor og tanzaniansk far, forteller at hun får mindre betalt enn alle de andre hovedrolleinnehaverne, og sier at hun er lei av måten Hollywood ofte portretterer svarte mennesker.

Se hva Riverdale-produsenten svarer Vanessa Morgan

Les mer