Hopp til hovedinnhold
Koronaviruset knuste drømmen til Ulrikke Brandstorp (Skjermbilde, Twitter)

MGP-fans raser mot NRK for Ulrikke Brandstorp: – Rotter!

Aldri kødd med Melodi Grand Prix-blodfansen.

I dag ble det kjent at Ulrikke Brandstorp ikke kommer til å representere Norge under den internasjonale Eurovision Song Contest-finalen i 2021.

– Drømmen min er knust, skriver hun på Instagram.

Årets finale ble som kjent avlyst på grunn av det hersens koronaviruset, men de deltagende landene har ulike strategier når det kommer til utvelgelsen av bidrag for 2021. 

Noen sender årets artist direkte til den internasjonale finalen neste år – med en ny låt. Det velger NRK å ikke gjøre.

Ulrikke fikk tilbud om å delta i den norske finalen neste år, men hun måtte altså sunget en annen sang enn vinnerlåten «Attention». Det har hun ikke lyst til. 

– Jeg hadde så SYKT lyst til å representere Norge i Eurovision. Jeg har full forståelse for at Eurovision 2020 er avlyst på grunn av coronaviruset, men jeg håpet i det lengste at NRK ville gjøre som mange andre land og støtte sin artist ved å sende artisten til Eurovision i 2021 med ny låt. Jeg er derfor naturlig nok veldig skuffet over NRK sin beslutning i dag om å kjøre en ordinær MGP-sesong neste år, skriver Sarpsborg-stjernen.

– Det knuser hjertet mitt ovenfor fansen som har vært helt fantastiske støttespillere og en utvidet familie de siste månedene, at vi ikke får muligheten til å oppleve ESC sammen. Jeg vil at dere skal vite at Christoffer og jeg har kjempet til siste minutt for å prøve å gjøre dette mulig. Dette var drømmen vår ❤️

Håper er dog ikke helt ute for alle som vil se Ulrikke representere Norge i 2021. 

– NRK har tilbudt meg å være finalist i MGP 2021 nå som det blir et vanlig MGP-år. Per nå har jeg takket nei, men man skal aldri si aldri. Jeg ønsker ikke en finaleplass på bakgrunn av at jeg ikke fikk dratt til Eurovision i år, men fordi jeg evt. hadde hatt en like god låt som «Attention» på bordet akkurat nå. Nå ønsker jeg i utgangspunktet å fokusere på andre spennende prosjekter fremover. Masse kjærlighet til dere alle ❤️, avslutter hun.

Melodi Grand Prix Norge har delt nyheten på Twitter. På engelsk. 

Responsen er hovedsakelig av den illsinte sorten.

Flere kaller NRK for rotter.

– Så respektløst mot Ulrikke !!!! Jeg vil plassere dere nederst uansett hva som skjer, Ulrikke har vunnet rettighetene til å representere Norge! Jeg er sint, skriver en, og legger til tre sinte, røde emojis.

– Wtf, hun har allerede vunnet sjansen til å representere landet sitt… Det er å spytte henne i ansiktet, dere grådige rotter, ytrer en annen.

Flere bruker til og med emneknaggen #NRKisoverparty 🙁 

Noen er mer usaklige enn andre.

Andre synes det er en syk avgjørelse fra kringkasteren som ga oss Skam

https://twitter.com/NoraMadaras/status/1243164203541843968

Noen minner om at vi også står ovenfor en krise. Altså en annen en denne MGP-krisen, da. 

– For å være ærlig, det er en global krise, og dere går bananas for dette? Skjerp dere og slutt å drite dere ut, skriver han.

https://twitter.com/euroleslie/status/1243158244555702272

Se også: Nettet raser for norske Angelina Jordan

Les mer