Hopp til hovedinnhold
(KRISTINOGVIBEKE.COM)

– MGP er YOLO!

Det er over 10 år siden Winta fikk norsk R&B i lekker radiorotasjon med «Emotions», med video gjort av da ferske Ray Kay. Etter mange år i London, hvor hun i tillegg til å lage musikk har tatt master i internasjonal politikk, flytter 28-åringen nå hjem til Oslo. Noe hun markerer ved å debutere i Melodi Grand Prix på lørdag, med Beyond51-produserte «Not Afraid». Vi ringte opp Winta i England.

Så, hvorfor MGP?

– Hvorfor ikke? YOLO, eller hva?

Jo, absolutt, yo. Man lever jo tross alt bare én gang.

– Ikke sant… Og jeg har så mange MGP-barndomsminner fra da jeg satt i stua på Haugerud med mor og tante og ventet spent på at det skulle starte. Det er landsfest og selvfølgelig kunne jeg ikke takke nei. Det har ikke gått opp for meg helt ennå… Jeg er faktisk med i år! Har hatt sommerfugler i magen siden jeg så den første delfinalen.

Men selv om You Only Live Once så er du likevel uredd… Hva vil du si om «Not Afraid»?

– Det er en låt som handler om den usikkerheten man føler når man er i et nytt forhold. Men man trosser de negative tankene om å kunne bli såret og gir heller alt… Så dette er en erklæring om at man ikke er redd. En uptempo-låt som jeg gleder meg til å synge!

Apropos nytt forhold; Har du kjæreste?

….

Oj, ingen kommentar? Betyr det at du har noe på gang som ennå ikke er helt i boks?

….

Feiga! Blir det uredd YOLO-dansing på MGP-scenen?

– Vent og se. Winta-style blir det ihvertfall, haha.

Hva synes du om forrige rundes vinnerlåt? (Margaret Berger «I Feed You My Love»)

– Jeg synes låten er kjempefin og Margaret formidlet den kjempebra. Velfortjent seier.

Hvorfor flytter du nå hjem til Oslo etter 7 år i London?

– Jeg har virkelig forstått at borte er bra, men hjemme er best! Jeg savner familien min og gleder meg til henge mer med brødrene mine.

Hva kommer du til å savne mest med London?

– Venner, shopping, favorittbutikken min River Island, favorittrestauranten min Aqua… Heldigvis er ikke London langt unna.

Hva kommer du til å savne minst med London?

– Forurensningen og den konstante lyden av politibiler og ambulanser…

Er det vanlig at London blir kalt #Lol-don?

– Eh, nei…

Hva var høydepunktet ditt i 2012?

– Å ta med mamma og tante til Barbados på dykkeferie. Og at jeg fullførte Tough Mudder. Det er en militærløype på 20 km hvor man må gjennom 10.000 W elektrisitet og gjørme, hoppe fra høyder på 15 meter og mye mer.

Wow, da bør du være i bra form for MGP. Så hva var din 2012-nedtur?

– Nyttårsaften i Norge. Jeg skulle feire og avslutte året med venner på byen i Oslo for første gang på 7 år, men kom for sent og stod i kø og frøs da det ble midnatt.

Hva er planen for 2013?

– Jeg tar én ting av gangen. Akkurat nå er planen å kun fokusere på min opptreden i Larvik lørdag kveld… og så forhåpentligvis komme meg til finalen i Spektrum!

Ønskereprise: Wintas debutsingel «Emotions», regissert av en purung Ray Kay:

Tilbake til fremtiden: Voksen-Winta og hennes «Nails On a Chalkboard» og «Just For Tonight»:

Se også: Winta dumper kjæresten

Nyeste saker fra 730.no

Les mer