Metallica-debatt blir mer nerdete

26. sep 2008 kl. 00:00
JAMES TIL DEN NORSKE VESTKYSTEN (UNIVERSAL)

Den gigantiske fanbasen til Metallica inkluderer mange detaljorienterte individer, og da comebacksingelen “The Day That Never Comes” kom i salg, ble det balluba. Et par minutter ute i den lange låten, ble lyden overstyrt, og Lyd & Bilde-redaktør Lasse Svendsen sa til Faro Journalen at det høres ut som “en baufil i øregangene”.

Etter at albumet Death Magnetic kom i salg ble det kastet bensin på det allerede eksplosive debattbålet. Lyden til en av verdens største grupper er heller ikke bra på CD-platen. Pussig nok høres singelen angivelig bedre ut i spillet Guitar Hero.

Video: 8,5 harde, fatale minutter i ørkenen.

Musikkfreaksa hos Wall Street Journal forsøkte å få albumets stjerneprodusent Rick Rubin i prat, uten hell. Men Metallicas co-manager Cliff Burnstein forteller avisen av han mener 98% av fansen er “oveveldende positive”, og er så ufrivillig morsom at han legger til følgende: 

– Det er noe spennende med lyden på dette albumet som folk reagerer på. 

YouTube lar deg være dommeren. Metallica-albumets lyd vs. Guitar Heros Metallica-lyd:


Ordet på metallgatene, blant annet via Metallicabb.com er at Ted Jensen, mannen som mastret Death Magnetic, skal ha sendt en epost hvor han angivelig er veldig enig i kritikken, og at han skammer seg over å være assosiert med produktet.

Hvis eposten er ekte, mener Jensen at lyden på mixen var ødelagt da han fikk musikken levert.