Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730no Karpe Omar Sheriff The Diaspora Dreams Tour
Karpe4L (Michael Ray VC Angeles alias akam1k3)

Norsk musikk: 730.no kuraterer sine nye favoritter

Norsk musikk-fredag!

Takk for en lol uke. Nå blir det digg med helg. Njut den!

Og vennligst njut norsk musikk som er kliss ny – kuratert av 730.no.

 

 

Karpe, Omar Sheriff, The Quick Style & Mo Ayn «Meri Jaan – LePark Studio, Milan»

Gavepakke til den norske og globale fansen 🌍 Halvveis ute i The Diaspora Dreams Tour serverer Chirag og Magdi og deres venner EP-en Diaspora Dreams (The Quick Style Selection). Utenom perlen nedenfor får du «Dowain Narnia – Live from Elysee Montmartre», «VISIT NORWAY – Live from Sala la Paqui But, Madrid», «Salmon/Laks – Live from Melkweg, Amsterdam» og «PAF.NO – Live from 02 Forum Kentish Town, London». GÅSEHUD 🥹♥️

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

 

Tyr og Oscar Blesson «Demonen / Tyren»

– Burde fortelle mine boysa mine homies at det kommer alltid til å være en annen bitch som kommer… Gateflammene Oscar Blesson og Tyr er i det romantiske hjørnet på sin nye duett. Lekkert produsert av Jimi Somewhere og Milo Orchis – MED TØFF BEAT-SWITCH 🔥

OPPDATERT: Nå er musikkvideoen til «Demonen / Tyren» her. Regissert av Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere og Edvard Jordahl.

 

Synne Vo «ok»

– Ok, det er fint at du bryr de, ok, e høyre du sir de / e kunkje brydd me noe mindre, så, ok du sir at du angre… Den perfekte måte å både slenge fra seg haters og komme seg over eksen? Ja til begge. Synne Vorkinn alias Synne Vo har hvertfall hatt det perfekte svar med et lite klipp av denne når hun har fått unødvendige kommentarer på TikTok. Ikke bare er det et godt svar, Lesja-jenta serverer en god låt. Blir dette årets sommerlåt? Skrevet med og produsert av Jim Bergsted og Helge Moen alias tobago.

 

Isah «ELSK DEG SJØL»

Viktig budskap ♥️ Isah disker opp med sin andre singel fra sitt kommende debutalbum. Den vokaldrevne, vakre affæren fra siddisen ble stemt fram av fansen som neste slipp. – Låten handler om det å kunne sette pris på seg selv, og ikke glemme hvor viktig du selv er. Dersom du noen gang glemmer det, håper eg at denne sangen kan være som en påminnelse, forteller Isah. Produsert av Fredrick Buchard og Lucas BL.

 

Han Helge & Han Håkon «Æ vil ha dæ nu»

– Ta mæ med dit vi e aleina, for æ vil ha dæ nu / Det e bare dæ og mæ og følelsa, for æ vil ha dæ nu… Han Helge & Han Håkon, HHHH, Helge Moen og Håkon Guttormsen, kjært barn har mange navn. Duoen har spilt i band sammen siden de var små, blant annet i NorthKid. Nå er det kun de to, og plutselig tar de seg av synginga. Det er en låt som lett kan brukes som brunstig booty call. I dette prosjektet vil de lage låter som kan høres på en fest i solnedgang i fjæra, og Håkon synger litt på samisk. Noe av grunnen til dette er at han prøver å lære seg samisk for å kunne snakke med bestemoren sin <3 Guttene har skrevet og produsert selv.

 

Moyka «Already Gone»

Vi ønsker oss en duett med Moyka og Röyksopp. Men den ferske bursdagsjenta Monika Engeseth fra Hallingdal klarer seg også bra med for eksempel vidunderguttene Anders Kjær og Sivert Hjeltnes, som hun har skrevet og produsert denne massive elektroniske popperlen med. #TUNE 🔥

 

Kapteinen «Ti tusen»

– For eg har ti tusen grunnar te at det isje ska gå, eg har ti tusen tanker som du isje forstår, men de esje viktig nå… – «Ti tusen» handler om meg som har begitt meg inn i ny og flott relasjon, men som så mange andre hadde jeg mine tvil og ti tusen grunner for koffor eg ikkje ville ha ei ny relasjon; frykt for å bli såra på ny, at eg sko klare meg fint aleine og så videre!, forteller Kapteinen. Eller Kjell Øverland som han egentlig heter. Selv om den er viktig og sår, er den pakket inn til å bli en skikkelig catchy poplåt. Denne er også skrevet og produsert med tobago.

 

Matoma feat. Bava «Work It Out»

Tom fra Glomma alias hele Norges internasjonale Matoma har produsert en tøff bop som velsignes av Bava alias Ava Brignol. (Siden 2022 har amerikaneren fått nesten 600k følgere på TikTok.)

Sjekk ut Matoma og Bava nedenfor – og sjekk ut Tom hos 730.no-podcasten straks.

 

lille Caesar «brenner»

– Jeg brenner for de som brenner… Brenner for ting jeg holder hemmelig… 17-åringen Adam Gryting fra Drammen alias lille Caesar følger opp Aiba-duetten «laken» med en bokstavelig tent godbit. I 2020 slapp Adam sin debutsingel på engelsk, «Be Alright», for så å bytte til norsk skrive på norsk og endre artistnavnet til lille Caesar. Noe som funker flott! 🔥 Produsert av Lars Lavik.

 

Bølgen «Nå fester vi for oss»

Å fy faen, vi har minner som gull, gull, sene kvelder etter 00 / hjemmefester, alt for full, full, jentene vi aldri fikk… Dette er muligens enkle rim, men det er unektelig en låt med gode vibes. Hva er bedre enn hjemmefester om sommeren? Fester i hagen, etterfulgt av bading? Uansett, gjør det som gjør deg glad, og ta med denne. Skrevet og produsert av Espen Andreas Fjeld, Vebjørn Jernberg og Niklas Paulsen alias Bølgen.

 

Jørgen Dahl Moe og Maria Petra «when love leaves»

Oh it hurts to lock the door, and leave the place we used to call home / oh it hurts, to throw the key, and just erase there ever was of you and me… 
Når kjærlighet forsvinner, men man fortsatt er glade i hverandre, er det naturligvis ikke alltid så lett å stå i. De to fløyelsmyke stemmene til Jørgen og Maria, begge fra toppen i The Voice, passer bra sammen på denne nydelige balladen. Skrevet av Jørgen, Maria og Olav Tronsmoen. Sistnevnte har produsert.

 

Emma Schneider «Stupid Ex»

– ‘Cause you´re just like everybody else, you just care about yourself / you don’t give a shit about me… Iblant er det lov å være sint! Og kanskje litt nødvendig? Spesielt når folk er teite eller slemme. Om denne ikke er rettet mot en ekte person, er den uansett et resultat av ekte følelser. Og det gjør den ekstra rå. Skrevet med og produsert av Ole Hartz.

 

KREAM «Sweat»

Os-duoen med brødrene Slettebakken og en ikke navngitt sanger kommer til å få mange til å svette i helgen med denne 🥵 Både på klubben eller på Sats.

Mer norsk musikk:

Vinni til 730.no: – Det var det verste jeg kunne vært med på

Les mer