Hopp til hovedinnhold
Melania Trump (The White House)Melania Trump (The White House)
Melania Trump (The White House)

Melania Trump takker for seg – og blir dratt på Twitter

Melania Trump tar farvel.

Etter drap, terror og MAGA-lurveleven deluxe i Washington D.C., gjør Donald Trump og kona seg klare til å forlate jobben.

USAs førstedame Melania Trump, som i fire år stort sett har holdt seg i bakgrunnen, har nå blogget et innlegg på nettstedet til Det hvite hus hvor hun takker for seg.

50-åringen sørger også over ofrene etter terrorangrepet, men legger ingen skyld på sin ektemann når det kommer til storming av kongressen og volden mot politiet.

Hun nevner navnene på de fire Trump-supporterne som ble drept under angrepet før navnet på den drepte politibetjenten. 

Melania forteller at hun er skuffet over hva som skjedde i forrige uke, blant annet fordi hun har blitt offer for «salig sladder, uberettigede personlige angrep».

Førstedamen slår også ned på angrepet, og skriver at hun «absolutt fordømmer volden som har skjedd i vår nasjons hovedstad».

Men hun setter pris på Trump-supporternes «lidenskap og entusiasme» i forbindelse med presidentvalget.

Tilbakemeldingene er under middels.

Her er litt fra Twitter:

Her er hele innlegget til Melania Trump:


Som alle dere har jeg reflektert over det siste året og hvordan den usynlige fienden, COVID-19, feide over vårt vakre land. Alle nasjoner har opplevd tap av kjære, økonomisk smerte og de negative konsekvensene av isolasjon.

Som din førstedame har det vært inspirerende å være førstehånds vitne til hva folket i vår store nasjon vil gjøre for hverandre, spesielt når vi er på vårt mest sårbare.

Med nesten hver opplevelse jeg har hatt, endte jeg selv opp med å bære mange individers historier hjem i hjertet mitt.

Nå nylig går hjertet mitt ut til: Flyvåpenveteranen Ashli ​​Babbitt, Benjamin Philips, Kevin Greeson, Roseanne Boyland og Capitol-politibetjenter Brian Sicknick og Howard Liebengood. Jeg ber for deres familiers trøst og styrke i denne vanskelige tiden.

Jeg er skuffet og motløs over det som skjedde i forrige uke. Jeg synes det er skammelig at det har vært salig sladder, uberettigede personlige angrep og falske villedende anklager mot meg. Fra folk som ønsker å være relevante og har en agenda. Denne tiden handler utelukkende om å helbrede landet vårt og dets innbyggere. Det skal ikke brukes til personlig vinning.

Vår nasjon må helbrede på en sivilisert måte. Ikke misforstå; jeg fordømmer absolutt volden som har skjedd i vår nasjons hovedstad. Vold er aldri akseptabelt.

Som amerikaner er jeg stolt av vår frihet til å uttrykke våre synspunkter uten forfølgelse. Det er et av de viktigste idealene som Amerika er fundamentalt bygget på. Mange har ofret alt for å beskytte den retten. Med dette i bakhodet vil jeg be innbyggerne i dette landet om å ta et øyeblikk, ta en pause og se på ting fra alle perspektiver.

Jeg ber folk om å stoppe volden, aldri anta antagelser basert på fargen på en persons hud eller bruke forskjellige politiske ideologier som grunnlag for aggresjon og ondskap. Vi må lytte til hverandre, fokusere på det som forener oss, og heve oss over det som skiller oss.

Det er inspirerende å se at så mange har funnet en lidenskap og entusiasme i å delta i et valg, men vi må ikke la den lidenskapen vende seg til vold.

Melania Trump (Jean Baptiste Lacroix/WireImage)

Melania Trump (Jean Baptiste Lacroix/WireImage)

Vår vei fremover er å komme sammen, finne våre fellestrekk og være de snille og sterke menneskene som jeg vet vi er.

Landets styrke og karakter har åpenbart seg i samfunnene som har blitt påvirket av naturkatastrofer og gjennom denne forferdelige pandemien som har rammet oss alle. Den røde tråden i alle disse utfordrende situasjonene er amerikanernes urokkelige vilje til å hjelpe hverandre. Din medfølelse har vist den sanne ånden i vårt land.

Som jeg sa i sommer, er det disse avgjørende øyeblikkene vi vil se tilbake og fortelle barnebarna våre at vi gjennom empati, styrke og besluttsomhet var i stand til å gjenopprette løftet om fremtiden. Hver av dere er ryggraden i dette landet. Dere er menneskene som fortsetter å gjøre USA til hva det er, og som har det utrolige ansvaret for å forberede våre fremtidige generasjoner på å la alt være bedre enn de fant det.

Det har vært min ære å tjene som din førstedame. Jeg vil takke de millioner av amerikanere som støttet mannen min og meg de siste fire årene og viste den amerikanske åndens utrolige innvirkning. Jeg er takknemlig for dere alle for å ha latt meg tjene dere på plattformer som betyr mye for meg.

Viktigst av alt ber jeg om helbredelse, nåde, forståelse og fred for vår store nasjon.

La oss hver dag huske at vi er en nasjon under Gud. Gud velsigne dere alle og Gud velsigne USA.

Vennlig hilsen,

Melania Trump


Melania Trump ser på ektemannen sin Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty)

Melania Trump ser på ektemannen sin Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty)

Melania Trump ble født som Melanija Knavs i Novo Mesto i den statistiske regionen Jugovzhodna Slovenija (i den historiske regionen Dolenjska i Slovenia) i 1970.

Senere tok hun navnet Melania Knauss.

USAs førstedame begynte å date Trump on/off i 1998 etter at de traff hverandre på en fest.

Året etter ble DT offisielt skilt fra sin andre kone Marla Maples.

Les også: Donald Trumps advokat: – Det er ikke voldtekt hvis hun er kona di

Bonus fra Instagram:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Bonus fra Twitter:

Trumps trofaste medarbeider Kellyanne Conway blir kalt hykler:

Selv på hjemmebane får hun tyn: Se hennes 16 år gamle datter Claudia Conway gå løs via TikTok

I høst ble #fakemelania trending på nettet i forbindelse med ville konspirasjonsteorier om at Donald Trump har benyttet flere forskjellige stand-in-kvinner som skal ha sett ut som Melania: Les mer her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer