Hopp til hovedinnhold
oppenheimer teaser christopher nolan Cillian Murphy som J Robert Oppenheimer
Oppenheimer-teaser med Cillian Murphy som J. Robert Oppenheimer i Christopher Nolan-filmen (Universal Pictures)

Oppenheimer-teaser: Mektig kost fra Christopher Nolan

Oppenheimer-teaser ankommer nettet.

The World Forver Changes: Christopher Nolan er tilbake med film fra andre verdenskrig, og slipper nå teaser for sin biopic om atombombens far J. Robert Oppenheimer spilt av Cillian Murphy. Det er effektive og mektige sekunder om en av de drøyeste episodene på jordkloden. Så langt. Snutten har allerede rotert i forkant av Jordan Peeles Nope på kino, men i dag ankom den nettet. Sammen med Jordan Peele er Chris Nolan en av de veldig få regissørene hvis navn i dag plasseres øverst på filmplakatene for å lokke folk på kino. Som seg hør og bør. Se Opphenheimer-teaser nedenfor.

Premieren er ikke rett rundt hjørnet: 21. juli 2023.

Apropos Nope, som nå er nummer 1 på kino i USA og Canada, så er karrieren til hovedrolleinnehaveren trending på Twitter.

Emily Blunt spiller kona Katherine Oppenheimer, som var biologi – og medlem av det amerikanske kommunistpartiet.

Ensemble-film deluxe: I andre roller finner vi Robert Downey Jr., Matt Damon, Kenneth Branagh, Florence Pugh, Rami Malek, Gustaf Skarsgård og Benny Safdie.

Du ser ham ikke i denne første Oppenheimer-teaser-snutten, men rollebesetningen inkluderer også nesten hele Norges Trond Fausa Aurvåg.

Trond Fausa Aurvåg Oppenheimer

Trond Fausa Aurvåg (John Lamparski/WireImage)

Utenfor Norge er Trond best kjent som Torgeir Lien i Lilyhammer.

På det første offisielle bildet fra filmen ser vi Cillian Murphy i svart/hvitt som J. Robert Oppenheimer. Med en sigarett i munnviken.

Christopher Nolan Oppenheimer Cillian Murphy Kenneth Branagh J Robert Oppenheimer Norge 730no

Cillian Murphy som J. Robert Oppenheimer i Christopher Nolan-filmen Oppenheimer (Universal Pictures)

Julius Robert Oppenheimer (1904 – 1967) var en amerikansk fysiker av tysk-jødisk opprinnelse, som ble kalt «atombombens far». Han var også kjent som en kjederøyker. Jamfør bildet ovenfor. Til slutt fikk han strupekreft.

Norges dyreste film er også basert på virkelige hendelser: Nå er traileren her

Dette er den første filmen stjerneregissøren gjør uten Warner Bros. på over to dekader. (Forrige gang var Memento fra 2000.)

Christopher Nolan la seg ut med WB grunnet deres strategi med å slippe alle sine 2021-filmer rett på HBO Max samtidig med kinopremierene: Les hva briten skriver

Christopher Nolan new film Oppenheimer Cillian Murphy Kenneth Branagh J Robert Oppenheimer Norge 730no

Christopher Nolan på en visning av 2001: A Space Odyssey på filmfestivalen i Cannes i 2018 (Andreas Rentz/Getty)

Svenske Ludwig Göransson lager filmmusikken for Oppenheimer. (Han erstattet Hans Zimmer for Tenet, da tyskeren var booket av Denis Villeneuve for Dune.)

Les også: 730.no anmelder Tenet

oppenheimer teaser official trailer christopher nolan Cillian Murphy som J Robert Oppenheimer

Oppenheimer-teaser: Ikke cloud 9 (Universal Pictures)

Fra 1943 til 1945 jobbet J. Robert Oppenheimer med å utvikle atombomben.

Etter å ha sett grusomhetene som bomben forårsaket i Hiroshima og Nagasaki ble han en motstander av bruk av atomvåpen, og nektet å delta i utviklingen av hydrogenbomben.

Fysikeren engasjerte seg i kampen for nedrustning og global kontroll av alle atomvåpen. På 1950-tallet ble han beskyldt for anti-amerikansk virksomhet, kommunistsympatier, og mistet derfor sin sikkerhetsklarering og innflytelse.

Han fortsatte dog å undervise, skrive om fysisk forskning. I 1963 ble han igjen tatt inn i varmen av USA via president John F. Kennedy og vant priser.

Se også: Bradley Cooper er ugjenkjennelig i sin biopic om homofil komponist-legende

Nyeste saker fra 730.no

Les mer