Hopp til hovedinnhold
(Gettyimages/ Karwai Tang/WireImage)

Kanskje Storbritannias største «skilsmisse» – enkelt forklart 😉

Det er ikke til å legge skjul på at når en skuespiller fra advokatserien Suits blir sammen med His Royal Highness Henry Charles Albert David Duke of Sussex, blir det baluba i media.

Paret har vært sammen siden november 2016 og har tilsynelatende fulgt sine kongelige plikter, men nå orker de ikke mer.

Nå skal du få en liten oppsummering av det som kalles «Megxit», kanskje verdens største skilsmisse – forklart på en veldig enkel måte!

Vi starter med en kort oppsummering av deres kjærlighetsliv:

I juli 2016 blir Meghan og Harry introdusert for hverandre og drar på en blind date.

Oktober 2016 går til kyss, klapp og klem.

November 2016 blir de kjærester <3

Folk er jo ikke noe særlig kravstore, så i mars 2017 begynner giftemålspresset.

November 2017 slutter Meghan i Suits, pakker snippesken og flytter ned til Kensington Palace.

Mai 2018 ringer det i klokkene. Markle går ned midtgangen med en kjole fra Givenchy av Clare Waight Keller. Prins Harry og Meghan Markle blir herved The Duke and Duchess of Sussex.

https://www.instagram.com/p/B_cEelqH6m4/

August 2018 drar paret på en bryllupsreise til en destinasjon som fremdeles er ukjent. Kjør konspirasjonsteorier!

Dersom de skulle dratt til Norge holder jeg en knapp på Hunderfossen eller Lilleputthammer. Neeeida.

Oktober 2018 får de sitt første barn, Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Passer rett inn i Netflix-serien The Crown, ikke sant?

(Gettyimages/ Toby Melville/Pool/Samir Hussein/WireImage)

Okei, nå går vi over til poenget.

For ordens skyld: Det er ikke Meghan og Prins Harry som skal skilles fra hverandre, men fra tronen! Det som har skjedd er at paret ikke lenger vil ha noen kongelige forpliktelser. Det enorme presset og kritikken fra media fikk glasset til å renne over.

9. januar 2020 overrasket Harry og Meghan med nyheten om at de tar et steg tilbake og vil frastå fra deres kongelige plikter.

De skriver på Instagram at de ikke lenger skal være «senior members» av den kongelige familien, men fremdeles støtte opp under Dronning Elizabeth II.

Dronningens oppmuntring har gjort dem klare for å gjennomføre exiten.

https://www.instagram.com/p/B7EaGS_Jpb9/?utm_source=ig_embed

Avgjørelsen skapte tusenvis av forsidesaker.

Thomas Markle, Meghans far, uttrykker til Us at han rett og slett er skuffet!

Prins William sin kilde forteller til Us at han føler seg «blindsided» og er utrolig såret!

Samantha Markle, Meghans halvsøster, kjører nettroll-versjonen og gir en skyllebøtte til paret via et intervju med Inside Edition.

Andy Cohen inviterer Hertuginnen til å bli med på den neste sesongen av Real Houseviwes of Beverly Hills. Det hadde lowkey vært tidenes beste plot twist?

Konklusjonen er: Mange hadde opphetede meninger rundt Hertugen og Hertuginnens exit. 

En annen ting som skaper drama blant britene er at dersom man vil frastå sine kongelige plikter, skal man heller ikke få støtte fra de britiske skattebetalerne. Dette har skapt rabalder fordi skattebetalerne har gitt den koselige summen 2,4 millioner pund (28 228 272 norske kroner) til oppussing av Frogmore Cottage. Dette ville de nå ha tilbake.

For å ta det kort: De får pengene sine tilbake, så folk kan slappe av.

Samtidig har Meghan Markle måttet stå i rasisme fra britisk media.

Det startet til og med før hun ble sammen med prinsen. Når de nå trekker seg tilbake vil ikke The Royal Rota, altså den britiske pressen, lenger ha tilgang til parets private arrangementer. Kanskje dette fører til at paret kan få litt etterlengtet ro?

https://twitter.com/remittancegirl/status/935140956751327233?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E935140956751327233%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fgraziadaily.co.uk%2Fcelebrity%2Fnews%2Fmeghan-markle-racism-twitter%2F

Resten av dramaet handler rett og slett om hvor familien skal bo, hvor de skal møte opp og hvordan Prins Harry og Meghan Markle skal leve videre. For det er selvsagt alles rett å vite!

For å svare på hvor de skal bo, kjøpte de nylig et hus i Santa Barbara, California. Naboen til paret er ikke akkurat mindre kjent. Nå kan de titte over tujahekken og glimte Oprah Winfrey hvis de har lyst.

Prins Harry og Meghan har også startet opp et eget produksjonsselskap, signert en flerårskontrakt med Netflix og er klare for å innta rollene som produsenter. Paret skal visstnok lage dokumentarer, serier, fiksjon og barne-serier.

Phjo, da var vi gjennom!

Les også: Kona til Dr. Dre ber om 17 millioner kroner i måneden

Les mer