Meghan Trainor tar feminismen et par steg tilbake med sin nye musikkvideo

20. mar 2015 kl. 00:00
SKJERMBILDE FRA DEN MODERNE SNUTTEN (SONY)

SKJERMBILDE FRA DEN MODERNE SNUTTEN (SONY)

Den ferske popstjernen Meghan Trainor har selv uttalt at hun ikke er feminist, noe hun (indirekte) roper høyt og tydelig i sin nye musikkvideo. 

På «All About That Bass» proklamerte hun at tynne jenter var som kvister, og trøstet seg med at gutter (alt som betyr noe) liker litt kjøtt på beina. Jenny Trout oppsummerer mye av det som er galt med førstesingelen her.

På nye «Dear Future Husband» synger hun til sin fremtidige ektemann, som hun har en lang liste med krav til. Han må tåle at hun er «gal», godta at hun alltid har rett, kjøpe blomster til henne hver eneste bryllupsdag, og for all del være sterk. Ja, og så må han prioritere henne før sin egen familie. 

Heldigvis er Meghan litt av et kupp selv, hun går tross alt på butikken, og vasker gulvet for hånd. (På en forferdelig ineffektiv måte, se bilde øverst.) 

Som på 
«All About That Bass» er det en manns bekreftelser som gjelder. Sist var det gutters angivelige kjærlighet for booty, og nå trenger hun at sin fremtidige ektemann alltid forteller henne at hun er «pretty». 

Meghan Trainor er søt, men karrieren hennes hittil er bare kjipe, utdaterte kjønnsstereotyper kamuflert som girl power.

Kjære Meghan: Du er født i 1993, ikke 1943. Ingen arresterer deg om du kombinerer retro-inspirert stil med moderne holdninger. 


Og det aller verste med 
«Dear Future Husband»? Den er grusomt catchy 🙁 
 

 

 


Se også: – Fuck that sexist shit! Små prinsesser banner for likestilling (VIDEO)