Hopp til hovedinnhold
COVER GURL PÅL LAUKLI)

Maya Vik: – Folk boler seg opp til låten min as we speak

COVER GURL PÅL LAUKLI)

Maya Vik alias Norges kuleste dame slipper i dag EP-en Beyond The Basics, og brekker ned de deilige, elektroniske poplåtene for oss. Maya har allerede fått Internett-♥ for flere av dem, med produksjoner av råflinke folk som Lindstrøm, Proviant Audio, Øyvind Basmo og Will IDAP/Nasty Kutt.  


Se hva osingen forteller om Beyond The Basics mens du hører på platen via Spotify:  

(Kjøp den på iTunes her

Slik beskriver Maya låtene for 730: 

1. «Can I Feel?»


– Her synger jeg så lyst jeg kan, om følelser. Stemmen min er ganske lys av natur, men ikke riktig så lys. Det ble et kult sound som minner om r&b-vokal fra 70- og 80-tallet. Låta er produsert av Mathias Stubø, Mr. Proviant Audio. Vi har gjort flere ting sammen, både ting som allerede er ute og som kommer senere. 

2. «Y.M.D.» (Young Michael Douglas)

– Denne er produsert av disco-kongen Lindstrøm, og er en sang som tar for seg den unge Michael Douglas’ eskapader. En hyllest! Godt likt på internett verden rundt. Hold øynene åpne for «Y.M.D.»-dataspillet, som kommer snart!

Fortsetter under 

3. «Going Insane (1984 rehearsal)»

– Denne låta er laget for å høres ut som en band-øving fra 1984, det finnes mange outtakes av Prince og The Time etc, fra denne tiden, på internett. Så de som kjenner til disse vil nok like denne låten + alle som liker «Uptown Funk», selvfølgelig. Er nok i dette landskapet jeg liker meg aller best.

– Navnet på denne låta er også svaret i en konkurranse der du kan vinne klokke – jeg sier dette bare en gang, og kun til 730 sine lesere. Mango Time deler ut 20 klokker her, så denne infoen er bokstavelig talt verdt tusenvis av kroner!

4. «Natural Selection»

– Voksenpop <3 Klissete kjærlighetslåt, og en av de første låtene som ble skrevet til EP-en, etter tre måneder alene i New York. 

Fortsetter underMAYA ER FIGHTER MED SUPERMODELL SONJA WANDA (PÅL LAUKLI)

5. «Young As This Night»

– En av de mest schizofrene låtene på platen, produsert av Mr. Oslo Records himself, Øyvind H. Basmo. Det er en klassisk r&b-låt, og samtidig det nærmeste du kommer gitar-wanking i midi-format.

6. «Totally Right»

– Denne er så «right» at den ble plukket opp av rosabloggeren Perez Hilton, og gitt ut på en samling med hans favorittlåter som han ga ut for en stund siden. 

7. «Fighter»

– Fighter er produsert av William «Am I Wrong» Larsen (Nasty Kutt), og skrevet sammen med Chris «hit» Lie. Denne blir faktisk spilt på hundrevis av treningssentre i USA, så folk boler seg opp til denne låten as we speak.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer