Hopp til hovedinnhold
matthew perry keanu reeves memoir bok
Matthew Perry snakker sidelengs om Keanu Reeves (Slaven Vlasic/Getty, Vera Anderson/WireImage)

Matthew Perry disser Keanu Reeves – blir dratt på Twitter

Matthew Perry virker bitter på Keanu Reeves i sin nye bok Friends, Lovers and the Big Terrible Thing, hvor han to ganger referer til den elskede skuespilleren på en makaber måte.

OPPDATERT 24. april: Matthew Perry angrer såpass på Keanu Reeves-dissen i boken hans Friends, Lovers and the Big Terrible Thing at han fjerner navnet hans fra alle fremtidige utgaver av selvbiografien. Det forteller han på bokfestivalen Los Angeles Times Festival of Books.

– Jeg sa noe dumt. Det var en slem ting å gjøre. Jeg har takk vekk navnet hans fordi jeg bor på samme gate. Jeg har beklaget meg offentlig til han. Alle fremtidige utgaver av boken vil ikke inkludere navnet hans. Hvis jeg møter på han kommer jeg til å si unnskyld. Det var bare dumt, forteller Matthew under festivalen.


OPPDATERT: Matthew Perry sier at han er fan av Keanu Reeves, og at det er en slags misforståelse? «Jeg bare valgte et tilfeldig navn. Min feil. Jeg beklager. Jeg burde heller ha brukt mitt eget navn», forklarer Friends-stjernen. Les hva Matthew skriver om Keanu nedenfor og se om du kjøper unnskyldningen.


«Listen over genier som var forut for sin tid er for lang til å gå i detaljer om her. Det er nok å si at nær toppen av en slik liste bør ha min motspiller i A Night in the Life of Jimmy Reardon; River Phoenix», skriver Matthew Perry (født i 69) i sin nye bok.

«Hvorfor er det slik at de originale tenkerne som River Phoenix og Heath Ledger dør, mens Keanu Reeves fortsatt er med oss?», fortsetter han.

Friends-stjernen, som har hatt en vanskelig karriere preget av rusmisbruk, ble venn med River Phoenix som 16-åring da han filmdebuterte som Rivers bestis i coming-of-age-dramaet A Night in the Life of Jimmy Reardon.

«River var en vakker mann på innsiden og utsiden», skriver Matthew Perry.

«Det skulle vise seg at han var for vakker for denne verdenen. Det virker som om det alltid er de virkelig talentfulle karene som går bort», legger han til.

I boken skriver Matthew at han gråt da River Phoenix døde av en overdose på fortauet utenfor The Viper Room i West Hollywood.

«Jeg hørte skrikene fra leiligheten min. Gikk tilbake til sengen. Våknet til nyhetene.»

Det hører med til historien at Keanu og River på denne tiden også var nære venner.


Les også: River Phoenix skulle blitt Hollywoods største stjerne ????


Deretter referer Matthew Perry direkte til The Matrix– og John Wick-superstjernen igjen. Nok en gang i forbindelse med et dødsfall hvor han insinuerer at feil person forsvant.

«Jeg slo et hull i veggen til garderoben til Jennifer Aniston da jeg fant det ut», skriver han om den fatale overdosen til sin venn Chris Farley.

«Keanu Reeves er fortsatt blant oss», legger han til igjen – med «dessverre» mellom linjene.

Det ser ut som om hele Twitter rister på hodet over Matthew Perry.

Se noen av reaksjonene nedenfor.

https://twitter.com/LouiseMoore19/status/1585284089900310530

I boken forteller 53-åringen at han har bruk «millioner av dollar» på rehabilitering for dop og alkohol. Han har ikke spilt i en film siden komedien 17 Again med Zac Efron fra 2009. Når det kommer til TV ble Matthey Perry sist sett i rollen som Ted Kennedy i miniserien The Kennedys: After Camelot i 2017.

Fem år eldre Keanu Reeves kom med The Matrix Resurrections i fjor, og i mars er han klar med John Wick: Chapter 4.

I motsetning til Matthew, har Keanu alltid vært kjent for å være en av de hyggeligste stjernene i Hollywood.

Gøy fakta om Keanu Reeves: Et par som skulle gifte seg traff Keanu i en hotellbar utenfor London i sommer. Skuespilleren var så hyggelig at de inviterte ham til bryllupet – og han svarte at han skulle komme. De var usikre på om Keanu mente det. Men jaggu kom han.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Fakta: David Lynch viet sin film Mulholland Drive til Keanu Reeves’ kjæreste Jennifer Syme, som var assistenten til filmskaperen. Hun døde i en bilulykke i 2001. Paret fikk en dødfødt datter to år i forkant, og Keanu begravet Jennifer ved siden av barnet.

Se også: Keanu Reeves’ kultfilm fra 2005 får oppfølger

Les mer