Hopp til hovedinnhold
Matt Damon f slur daughter 2021 Venice 2017
Matt Damon hygger seg på filmfestivalen i Venezia i 2017 (Jacopo Raule/GC Images)

Matt Damon sluttet å bruke grovt skjellsord om homofile i 2021

Matt Damon lærer så lenge han lever.

I et nytt intervju med The Sunday Times forteller skuespilleren, som har fire døtre med kona Luciana Bozán Barroso, at det bare er noen måneder siden sist han brukte et grovt skjellsord om homofile.

Det var en sterk reaksjon fra en av døtrene som fikk ham til å pensjonere det utdaterte og utrivelige ordet for godt.

50-åringen, som også er regissør, manusforfatter og filmprodusent, vant Oscar i kategorien beste originale manus for Good Will Hunting i 1998.

Han ble også nominert for beste hovedrolle i samme film.

Senere har han mottatt Oscar-nominasjoner for Invictus (2010, beste birolle), The Martian (2016, beste hovedrolle) og Manchester by the Sea (2017, beste film, produsent).

Det var under en middag med familien at Matt Damon skal ha sagt ordet han beskriver som «den mest tabu beskrivelsen av homofile».

En av hans fire døtre reagerte med avsky da han spøkefullt brukte «f-ordet».

Matt har tre jenter i alderen 10-15 med Luciana Bozán Barroso, samt en 23 år gammel stedatter, som han ser på som en av sine egne. Det skal ha vært en av de minste som reagerte, skal vi tro Huffington Post.

Matt og Luciana i Venezia i 2017. De har vært gift siden 2005 (Stefania D’Alessandro/WireImage)

«Ordet som datteren min kaller «f-ordet om homofile» ble mye brukt da jeg var ung, med en annen betydning, sier Matt Damon til The Sunday Times.

«Jeg slo av en spøk, for noen måneder siden, og fikk en avhandling av datteren min. Hun forlot bordet.», fortsetter han.

«Jeg sa, «kom igjen, det er en vits! Jeg sier det [ordet] i filmen Stuck on You!», sier han og refererer til en komedie om to siamesiske (sammenvokste) tvillinger fra 2003.

«Hun gikk på rommet sitt og skrev en veldig lang, vakker avhandling om hvorfor ordet er farlig. Jeg sa «jeg pensjonerer f-ordet! Jeg forstod», forklarer 50-åringen.

Matt Damon og Greg Kinnear spiller brødre som ikke blir kvitt hverandre i filmen Stuck on You fra 2003 (20th Century Fox)

Bekjennelsen til Matt Damon får blandede reaksjoner.

Men i all hovedsak negative 🙂

Mange reagerer med vantro når de hører at den ressurssterke filmstjernen måtte komme helt til 2021 før han lærte at «f-ordet» er ugreit. (Det er som å si «soper» i 2021.)

Flere lurer også på hvorfor han i det hele tatt deler historien offentlig.

Enkelte synes dog det er fint at folk kan lære og forandre seg hele livet, selv om det kommer sent for noen.

Nå trender Matt Damon på Twitter med tusenvis av tweets og retweets. Se noen av reaksjonene nedenfor!

Se også: Lady Gaga dreper Adam Driver i Gucci-film – se første sniktitt!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer