Hopp til hovedinnhold

Mathias Stubø: – Jeg var ufyselig mot Linnea Dale! :(

730-CHIOMA + PRINS VALIANT MATHIAS STUBØ (CHIOMA ANUGWEJE)

I 15+ år har man kunnet lese utallige intervjuer med ymse produsenter som nærmest unisont kan melde at de vokste opp med å lage beats på en Amiga eller en Commodore 64.
 
Vel, årene går – produsentspirene består, men de er nå så unge at de mekka sine første skisser på pappas Atari. 
(What the….??) 
 
Hvertfall; 730 tok en prat med Mathias Stubø – alias Provant Audio – som begynte å lage beats på maskinen til far sin, og vant Ukas Artist via P3 da han var…. 14.
 

Heia! Hva er forskjellen på Proviant Audio og Mathias Stubø?

– Hei! Musikalsk sett er Proviant Audio mye strammere i formulering og mye mer
kommersielt. Med Mathias Stubø slipper jeg meg helt fri, jeg har ikke de
samme tøylene som med Proviant Audio.

 
Er Proviant Audio ditt frekke alias sånn som Sasha Fierce er for Beyoncé?

– LOL! Det er nok det.

Kult! Er det hasj du røyker på pressebildet ditt?

– Kanskje?

Hmmm. Hva synes eksen om at mer eller mindre hele albumet ditt er inspirert av henne? Digger hun det?

– Vi hadde vært sammen i mange år før vi slo opp, og hun har alltid likt musikken min. Men – jeg tipper hun synes det var litt sterkt.
 
Hva inspirerer deg til å lage musikk?

– Jeg blir inspirert av alt som skjer rundt meg hele tiden. Blir veldig inspirert av endringer i situasjoner jeg er inne i. Som for eksempel da jeg flyttet fra Tønsberg til Oslo, det var veldig inspirerende å brått få oppleve en helt ny hverdag.

Beskriv musikken din med et ord.

– Dope.

A la pressebildet ditt?

– ……

 
<3. Blir du knust når/hvis du får negative tilbakemeldinger på utgivelsene dine?

– Nei, jeg takler det ganske bra, tror jeg. Jeg husker jeg fikk én negativ kommentar av VG på det forrige albumet. Hadde nok taklet det mye dårligere hvis anmelderen faktisk hadde hørt på plata og visst hva han pratet om. Eller om han rett og slett bare hadde vært saklig….. 

Og du trodde Harald var hårfager? Se den velfriserte Tønsberg-guttens Tim Robin Jacobsen-regisserte video til singelen «Soon a Brighter Day» fra hans seneste album:

(Saken fortsetter under videoen.)

Hva følte du da ditt og Linnea Dales forhold ble «outed» av VG?

– Det var ganske spes ettersom forholdet vårt var veldig ferskt på den tiden. Vi hadde flyktet opp til Gaustablikk den helgen, og jeg husker vi satt på stolheisen på vei til skisenteret da VG ringte: «Er det sant? Er dere sammen?». Vi hang mye sammen under by:Larm i Oslo helga før, og noen hadde vel tipset dem. VG fortalte at valget sto mellom dem og Se & Hør…. Så da tenkte vi at det bare var å bekrefte det.

Kommer dere til å bli Norges Jayoncé?

– LOL! Jeg vet ikke, vi holder jo på med ganske forskjellige ting. Vi prøver å skille det musikalske så godt vi kan. Vi vil ikke blande oss i hverandre prosjekter, noe jeg mener er det sunneste.

Synes du det er rart eller stas å ha en kjæreste som er mer kjent enn deg selv?

– Haha! Jeg synes det er utrolig sexy og stas.

Hvordan møttes dere? Var det kjærlighet ved første blikk?

– Det var i hvertfall ikke kjærlighet ved første blikk…. Jeg møtte Linnea på et julebord hvor jeg hadde fått i meg litt for mye å drikke, og jeg var rett og slett bare ufyselig mot henne. Jeg oppførte meg veldig merkelig og så at hun ble veldig provosert. Jeg skjønte fort at jeg burde rette opp førsteinntrykket ettersom vi garantert kom til å treffes igjen i Oslo under diverse bransjesammenkomster. Så jeg spurte om hun ville ta en pils med meg en gang. Planen var at hun skulle ta en pils med meg og kompisene sånn at hun kunne få et bedre inntrykk av meg. Da vi skulle møtes og ta pilsen kunne ingen av kompisene mine komme, og det endte på en måte opp som en date. Etter daten vår fikk jeg høre at hun synes det var sjarmerende at jeg var litt frekk. Så tok vi det derifra.

Da jeg nylig intervjuet din kjæreste Linnea Dale, spurte jeg henne om dere kommer til å gifte dere. Kommer til dere til å gjøre det da?

– Haha! Hun nevnte at du sa det. Jeg vet ikke hva som skjer i fremtiden.

Hva er planene for resten av året?

– Det blir å gjøre ferdig enda en Proviant Audio-skive, spille masse konserter og bare chille.

Kult! Skjønner.

 
Les mer