Hopp til hovedinnhold
MARVELS NYE SUPERHELT-SERIE LYKKES DER ANDRE FEILER. (FOX)

Marvels nye superserie imponerer!

MARVELS NYE SUPERHELT-SERIE LYKKES DER ANDRE FEILER. (FOX)

Gladnyhet for Marvel-fansen: Hitserien The Gifted debuterer på norske skjermer i kveld via Fox. 
Vi har fått en sniktitt på første episode, og ettersmaken av ABC-floppen Inhumans er allerede borte. Vel, nesten. 
Fox-serien er basert på Marvels X-Men-univers, og finner sted i en alternativ tidslinje hvor Rogue, Mystique og resten av mutantheltene ikke lenger eksisterer. Myndighetene jakter tradisjonen tro på mutanter, og uten et superteam til å redde dem står stakkarene helt alene. 
På rollelisten finner vi True Bloods Stephen Moyer (Bill) og Amy Acker (Angel, Alias, Person of Interest) som Reed og Caitlin Strucker; to foreldre i en helt vanlig familie med helt vanlige problemer. Det var i det minste det de trodde før begge barna viste seg å være mutanter.  
Natalie Lind (The Goldbergs, Gotham) spiller tenåringsdatteren Lauren – en nærmest perfekt tenåringsjente som kan skape kraftfelt. Hun må veilede loner-broren Andy (Percy Hynes White), som ikke helt har fått teken på sine destruktive mutantevner.#DENFØLELSEN NÅR PAPPAS KOLLEGAER KOMMER FOR Å BURE DEG INNE. (FOX)

Etter en ulykke på skoleballet kommer myndighetene på sporet av den lille familien, og de blir tvunget til å flykte fra hus og hjem i håp om å finne hjelp hos et underjordisk mutantnettverk.
Det som gjør det hele enda mer tricky er at pappa Reed jobber for feil side. Han er forsvarsadvokat og jobber for å fange opp mutanter, men saken blir selvsagt annerledes når det er snakk om hans egen familie. 
Blant resten av mutantene finner vi også Skins-stjernen Sean Teale, Coby Bell (Burn Notice), Jamie Chung (Once Upon a Time), Blair Redford (The Young and the Restless) og Emma Dumont (Bunheads, Aquarius). 
Matt Nix, mannen bak hitserien Burn Notice, står også bak The Gifted, og har sørget for at den har blitt en av FOXs store nykommere denne høsten.  

Plottet er svært oppslukende, og et solid cast gjør at man blir momentant engasjert i hva som foregår rundt disse mutantene, og vi heier på dem fra aller første stund. 
Serien har fått spesielt mye skryt for hvordan den tar opp sosiale problemer, noe X-Men tradisjonelt har vært svært gode på. Å komme ut av mutantskapet er ikke akkurat svært ulikt det å komme ut av andre metaforiske skap.
Fox har gjort en brilliant jobb med å sørge for at spesialeffektene ser skarpe ut, noe som er imponerende i en serie hvor superkrefter dukker opp i nesten hver eneste scene. Det er bra noen har skjønt at superheltserier mister alt av kredibilitet dersom de ser billige ut (les: Inhumans)STEPHEN MOYER OG AMY ACKER GJØR GODE ROLLER SOM FORELDRE SOM FINNER UT AT A4-FAMILIEN EGENTLIG ER MER A3. (FOX) 

Det er veldig gøy å se at markedet klarer å spytte ut noe relatert til superhelter uten at det føles helt oppbrukt. Selv om det hjelper mye på at dette gjelder X-Men, så byr The Gifted på frisk action i en sjanger som har sett bedre dager. 
 
Fans av Marvel og X-Men burde definitivt sjekke ut første episode. Sesongåpneren er svært sterk, faktisk en av de sterkeste vi har sett i løpet av høstens TV-sesong, og inneholder blant annet en sneaky cameo-opptreden av X-Men-skaper og tidligere Marvel-sjef Stan Lee…
 
The Gifted har norsk premiere torsdag klokken 21.45 på Fox Norge. 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer