Hopp til hovedinnhold
IKKE ALLTID SÅ LETT Å FORKLARE AT DU IKKE ER SCHIZOFREN (FOX)

Marvels nye serie Legion er suveren

IKKE ALLTID SÅ LETT Å FORKLARE AT DU IKKE ER SCHIZOFREN (FOX)

Oppdatert: Norsk og internasjonal premiere 9. februar! 

Det finnes nok øyeblikk i alles liv der vi føler at vi har en eller annen superkraft. Som når en peker på brødristeren akkurat når skivene popper opp, eller en halvveis klarer å spå en person og en faktisk får rett.

Å ha slike krefter kan les bort, men de som virkelig er av den synske sorten må lære seg å åpne kanalene sine for å få kontroll.

På en måte handler Legion om nettopp dette. I den første serien fra X-Men-universet følges David (Dan Stevens, Beauty and the Beast, Downton Abbey, The Cobbler) som aldri har vært helt vanlig (hva nå enn dét er). Diagnotisert med schizofreni blir han dermed sendt på mentalsykehus og proppet med piller.

David er dog ikke mentalt syk, men han kan flytte ting med tankekraft. Han vet bare ikke helt nøyaktig hvordan og hvorfor, det bare skjer.


NÅR HOVEDPERSONEN ER KJEKK 🙂

Dette faktum er det noen andre som har funnet ut av, en gjeng folk som helst prøver å rydde jordas overflate for slike… freaks. Når Syd (Rachel Keller,
Fargo, The Mentalist) ankommer anstalten endres derimot livet drastisk.

Med nesten en time pr episode blir en dratt langt inn, og første episode er et psykedelisk eventyr i seg selv. Det hele blir litt som om en skulle blandet
Inception og Matrix, og så strødd over litt Marvel-magi.

Spesialeffektene er (hovedsakelig) av høy kvalitet, og mange scener er ikke for den lettskremte.


(NEI, HUN ER IKKE MED I SERIEN ALTSÅ)

Legion har premiere torsdag 9. februar kl. 21:55, men vi har allerede fått sett de tre første episodene. Dermed kan vi med hånden på hjertet anbefale folk å switche over til Fox når den tid kommer.

Skapt av Emmy-vinner Noah Hawley (
Fargo, Bones, The Unusuals) ser vi også Aubrey Plaza (Parks and Recreation, Dirty Grandpa), Katie Aselton (Cyrus, The Gift, The Puffy Chair), Mackenzie Gray (Man of Steel, Shooter) og Bill Irwin (Interstellar, Lady in the Water, Quarry) foran kamera.


Entertainment Weekly kaller Legion for et elektrosjokk av slående originalitet, og føler serien vil blåse opp ditt sinn. Så veldig uenige er vi ikke her hos 730, og triller en terningkast 6!Her er traileren til FOX-serien, der vi får se at det ikke alltid er så lett å skille mellom virkelighet og… Øh, ikke virkelighet:

Se også: Marvel-serien som satte rekord uten superhelt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer