Hopp til hovedinnhold
james gunn ceo dc films kevin feige mcu
James Gunn og Kevin Feige på premieren til (suverene) Thor: Ragnarok på El Capitan Theatre i Hollywood i oktober 2017 (Jesse Grant/Getty/Disney)

DC Films’ nye sjef James Gunn får støtte fra Kevin Feige

DC Films-direktøren James Gunn har fortsatt Kevin Feige som midlertidig Marvel-arbeidsgiver – og som permanent fan.


OPPDATERT: Galaksens voktere ringer julen inn via Guardians of the Galaxy Holiday Special. Med Chris Pratt som Star-Lord, Zoe Saldana som Gamora, Vin Diesel som Groot; Dave Bautista som Drax; Bradley Cooper som Rocket, Pom Klementieff som Mantis og Gillan som Nebula… Og nå også med Kevin Bacon som Kevin Bacon. Se traileren for komediespesial nedenfor.

Hvis vi ikke hadde hatt Marvel, ville DC Films blitt sett på som en kolossal triumf. Fire av filmene har dratt inn over 1 milliard dollar på kino. Syv av dem over 650 millioner dollar. Men den historiske Hollywood-suksessen til Marvel Cinematic Universe og deres leder Kevin Feige har siden 2007 alltid har puttet DC i skyggen. I tillegg til at DC Films stort sett lager dårligere filmer (anmeldelsene til det nyeste DCEU-verket Black Adam er brutale) – og henger etter MCU når det kommer til TV-serier.

DC Films har ikke hatt langsiktige, samkjørte planer á la lidenskapelige Kevin Feige. Folk flest vet ikke en gang hvem som er DC-sjefen.

Vel, navnet er Walter Hamad. (Kanskje best kjent som vitne i rettssaken til Amber Heard og Johnny Depp.) Rett før Black Adam-premieren gikk Walter av som sjef, mens James Gunn og produsenten Peter Safran tar over DC Films under ledelse av den nye Warner Bros. Discovery-direktøren David Zaslav. At en regissør blir CEO for en stort studio er særdeles sjelden kost.

Kevin Feige er glad på konkurrentens vegne og for James Gunn, som nå gjør ferdig Guardians of the Galaxy Vol. 3 for Marvel, med premiere i mai.

– Vel, han har mye jobb å gjøre for Marvel mellom nå og mai. Noe han vet godt, sier Kevin til pressen på premieren til Black Panther: Wakanda Forever.

– Men etter det skal jeg være den første i køen for å se alt han gjør.

– Jeg snakker med James nesten hver dag. Vi har en vidunderlig ting kalt Guardians of the Galaxy Holiday Special som kommer [25. november]. Vi har en vidunderlig ting kalt Guardians of the Galaxy Vol. 3 som kommer i mai. Hvordan han skal få noe tid til å jobbe for DC for mai vet jeg ikke. Men når han får tid så blir jeg veldig spent, sier han til The Hollywood Reporter.

På tirsdag annonserte James Gunn at han og Peter Safran blir DC Films-sjefene via Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by James Gunn (@jamesgunn)


Vanskelige Black Panther 2: Se de første reaksjonene på Wakanda Forever


Kevin Feige og Marvel-eieren Disney sparket James Gunn i 2018 grunnet kontroversielle tweets. Dette ble møtt med ville protester fra Guardians of the Galaxy-skuespillerne og flere i filmbransjen. Samt tegneseriemiljøet, hvor James Gunn er populær og respektert. I 2019 fikk han komme tilbake til MCU.

Utenom Guardians-trilogien har 56-åringen laget DC Films’ The Suicide Squad og filmens spinoff-serie Peacemaker for HBO Max. Samtidig er han kreditert som eksekutiv produsent på Avengers: Infinity War og Avengers: Endgame.


Ant-Man and the Wasp: Quantumania foregår langt fra San Francisco: Og ser ut som Guardians of the Galaxy


Fun fact: I forrige måned giftet James Gunn seg med Jennifer Holland, som spiller Ashley i sexkomedien American Pie Presents: The Book of Love. Og ikke minst Emilia Harcourt i nevnte The Suicide Squad og Peacemaker – pluss Black Adam.

Britisk-amerikanske Peter Safran en utdannet jurist og har produsert flere DC-filmer i tillegg til filmene i The Conjuring-franchisen. Han er snart klar med The Nun 2.


Mer Kevin Feige: Hva skjer i MCU fremover? Phase 4, 5 og 6 forklart

Les mer