Marit Larsens jakt på riktig mann

9. okt 2008 kl. 00:00

Solokarrieren til Marit Larsen fikk så kjapp oppsving at man nesten ikke husker hva M2M er/var. 13. oktober kommer hennes andre album, The Chase, og den første singelens herjing på radio og salgslister har gitt henne et lekkert utgangspunkt. Det er snodig hvis 25-åringen ikke får en ny braksuksess.

Marit forteller 730.no at hun selvsagt er happy med responsen på «If a Song Could Get Me You», men at hun selv heldigvis slipper å følge så mye med på VG-lista.

– Det føltes veldig godt! Jeg er lettet og takknemlig for at jeg har et publikum som omfavner den nye musikken. Salget er heldigvis ikke noe jeg behøver å involvere meg noe særlig i, jeg har et plateselskap nettopp for å utelukkende kunne konsentrere meg om det å lage og fremføre musikken min.
– Samtidig er salgstall en indikator på om musikken min når frem eller ikke, så jeg følte jeg fikk en varm velkomst som soloartist med Under the Surface.
Den røde tråden til The Chase handler ikke bare om kjærlighet, også personlig innsikt.
– Jakten går ut på å finne den rette mannen, den perfekte tilværelsen. Jakten på å finne ut hvem du er og hvem du vil være.
– Dessuten handler alle sangene på en eller annen måte om ting som tar slutt, eller nye begynnelser. Jeg forsto omtrent halvveis i skriveprosessen at det var dit det bar.
– På den forrige platen lekte jeg mye med kontrasten mellom lyse melodier og litt mørkere, melankolske tekster. Energien som oppstår i møtet mellom disse. I arbeidet med denne platen har tekst og melodi blitt til så å si samtidig, melodien underbygger teksten på en annen måte. Jeg føler at dette er en modigere måte å skrive på, resultatet blir enda tydeligere.

Slik holder Marit Larsen det undergrunn

Selv om Karpe Diems favorittjente mener den første singelen gir et fair inntrykk av de andre låtene hun har laget, betyr det ikke at hun kommer med 10 versjoner av «If A Song» på platen.
– Jeg har igjen forsøkt å lage et album som er en helhetlig opplevelse fra begynnelse til slutt. Forhåpentligvis kan lytteren sitte igjen med en følelse av å være både fornøyd og nysgjerrig på å høre den en gang til.
Den nye singelen «I’ve Heard Your Love Songs» beskriver hun som «ganske dynamisk og rimelig symfonisk».
– Dette er en aldri så liten forhåpningsfull kjærlighetserklæring.

På MySpace kan du høre en ny sang fra albumet hver dag