Hopp til hovedinnhold
Marcus Mosele alias Kamelen frifinnes (Kristine Wathne/NMG/G-Huset)

Marcus Mosele alias Kamelen frifunnet for ran

#FriKamelen: Marcus Mosele alias Kamelen frifinnes for den mest alvorlige av fire anklager. Bergenseren har sittet over 100 dager i varetekt.

Forrige uke foreslo aktor en straff på ett år og to måneder i fengsel etter et ran som skal ha skjedd i februar i år. Slik ble det ikke.

Torsdag ettermiddag bekrefter artistens forsvarer til BT at Marcus er fri.

27-åringen var tiltalt på fire punkter, men finnes ikke skyldig i den mest alvorlige: Ran. Dette skal være på grunn av manglende bevis. 

Retten tviler ikke på at ranet skjedde, men det finnes ikke tilstrekkelig bevis for at rapperen var en av de to gjerningspersonene.

Raneren skal være beskrevet som rundt 1,70 høy og hvit. Kamelen er over 1,80 og ikke hvit. Han skal også ha snakket med en utenlandsk aksent. Kamelen snakker kav bergensk.

Han har hele tiden nektet straffeskyld.

Marcus er likevel dømt til 28 dager i fengsel for trusler, motorsykkelkjøring uten førerkort og å ha hatt patroner og pepperspray. Men han har allerede vært varetektsfengslet i over hundre dager, og slipper dermed å sone videre.

– Han har oversonet for lenge siden. Jeg har informert ham om dommen. Han var lykkelig, sier forsvarer Jørgen Riple til BT, som ringte Kamelen i fengselet torsdag ettermiddag.

Oppdatert:

Kamelen er tilbake på Instagram og takker for støtte:

Se også: Spellemann dropper «Urban»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer