Hopp til hovedinnhold
VENSTREHENDTE MARCUS TIL VENSTRE, HØYREHENDTE MARTINUS TIL HØYRE (FOTO: HÅVARD JØRSTAD FOR 730.NO)

Marcus & Martinus x 730

Knappe to måneder etter albumslippet overrasket Marcus & Martinus denne helgen fansen med nok en ny låt. «Remind Me» skulle egentlig være med på Moments som kom i november, men tvillingene bestemte seg i siste liten for å heller spare den til turnéen som er like rundt hjørnet.  I musikkvideoen til «Remind Me» ser vi en haug med høydepunkter fra fjoråret, hvor 15-åringene stod på flere av Skandinavias aller største scener.

Totalt spilte tiendeklassingene for over 200 000 mennesker på Together Tour, og dette halvåret er de klare for å (fler)doble antallet via 25 europeiske byer.  Her er den kliss nye videoen til «Remind Me», laget av fotograf og kjernekar Robin Bøe: 

De første arenaene solgte ut på få minutter, deriblant svenske Globen hvor de spiller to kvelder på rad.

(Lady Gaga spiller dagen før, men hun har bare én gig. Totalt har M&M solgt ut Globen – som tar 16 000 mennesker – fire ganger det siste året.) 

Vi skal selvsagt på et par-tre konserter denne runden også, følg oss på Snapchat og Instagram hvis du vil se høydepunktene. 

730 traff godguttene denne helgen for å prate litt om den nye låten, livet og fans som reiser hjem til dem på Trofors…

Les intervjuet nedenfor Insta-hilsenen: 

Donkeyboy-brødrene Cato og Kent Sundberg: 

Hvordan var det å lage musikk sammen med Cato og Kent? 

Marcus: – Vi laget flere låter med Donkeyboy i Drammen, og det er en av de beste opplevelsene vi har hatt i studio. 

Martinus: – De er så jordnære og fine folk! 
Marcus: – Ja, og så har de samme humor som oss, de spilte dataspill og er veldig kule å henge med. Vi spilte fotball med dem også… De er fantastiske. 
Martinus: – Det var veldig gøy, de hadde en liten vannpistol, så hver gang vi gjorde noe feil kom Cato og skjøt vann på oss…

Hvor involvert var dere i selve skrivingen denne gangen? 

Marcus: – Vi spilte inn tre låter sammen, og på «Remind Me» var vi med nesten helt fra starten. Det er morsomt å se hvor annerledes en låt kan bli. Vi hadde for eksempel ikke noe drop i starten, og så kom det litt Donkeyboy-magi på, og så ble det et utrolig kult drop til slutt! 

Fortsetter nedenfor

Husker du noe konkret dere gjorde? 

Marcus: – Vi var med og bestemte mye av hvordan melodien skulle gå, og så foreslo vi den «Cause there ain’t nobody»-delen blant annet… 
Martinus: – Akkurat den siste var det faktisk jeg som foreslo. 
Marcus: – Ja, bra Martinus! 

Marcus: – Det var veldig gøy å høre den ferdige låten, jeg kjente igjen soundet til Donkeyboy med en gang, og det var det vi håpte skulle skje. De er utrolig flinke. 

Kjente dere dem fra før av? 
Marcus: – Nei, men da vi møtte dem igjen for andre gang føltes det ut som at vi hadde kjent dem veldig lenge. Vi har holdt kontakten og det er veldig gøy å jobbe med dem. 
Martinus: – Og så lærte de oss nye ting i FIFA og sånn…
Marcus: – Vi hørte jo veldig mye på Donkeyboy da vi var yngre, de har mange store hits. Og så liker vi den nye musikken de har kommet ut med. 
Hvilke andre norske artister hører dere på? 
Marcus: – Karpe… Og MARS! Unge Ferrari…
Martinus: – Jeg liker Wenche Myhre! Neida. Joda… 
Marcus: – Julie Bergan, Astrid S… Det er så mange. Cezinando! 
Martinus: – Og Marcus & Martinus…

UNGE SPILLERE (FOTO: HÅVARD JØRSTAD FOR 730.NO)

Haha. Hvordan blir turnéen? 
Marcus: – Vi skal danse mer… Men vi kan ikke si for mye, da får folk så høye forventninger og så er det kanskje kjempedårlig… 
Del noe juicy da! 
Marcus: – Vi skal ha med Justin Bieber som support… Neida. 
Martinus: – DEEET BLIR KJEMPEGØY! 
Marcus: – Vi har lyst til å dele mer med dere, men vi vet ikke alt selv ennå, og så må vi jo ha noen overraskelser…
Martinus: – Okei vi kan si én ting siden det er 730. Vi skal starte festen der vi sluttet sist… 
Sååå dere starter med «Elektrisk»? 
Martinus: – Kanskje, kanskje ikke… Men vi kan si at vi skal ha en spesialbygget scene da. 
Marcus: – Og så skal vi ha «First Kiss»-jente på scenen. Jeg gruer meg litt til noen av konsertene i utlandet, det blir litt pinlig stemning når jentene ikke er så god i engelsk, og så skal vi spørre dem om hva de heter og så sier de ingenting… Men det går fint. 
Martinus: – Litt pinlig stemning fikser vi lett!  Fortsetter nedenfor 

Et innlegg delt av Team M&M (@marcusmartinus_team)

Skal dere bare ha «First Kiss»-jente på scenen, eller er det håp for guttefans også? 
Marcus: – «First Kiss»-jenta er nok en jente. Men det er klart at vi skal ha med gutter også i showet… Vent og se! Men akkurat den sangen er til jentene. 
Hva er det beste med å turnere? 
Martinus: – Jeg liker veldig godt å danse og synge, og egentlig så er det aller beste jeg vet å stå på den scenen sammen med Marcus da! 
 
Marcus: – Det aller beste er å se utover publikum og tenke at alle er der for å se oss. Iallfall nesten alle, det er jo noen foreldre og sånn som blir tvunget med. Og noen er der kanskje for å se pappaen vår… 
Dere bor jo på et veldig lite sted, og skal man f.eks. ta tog til dere tar det 13 timer fra Oslo. Likevel har managementet deres nettopp gått ut og bedt fans om å ikke reise til Trofors. Har det vært veldig mange hjemme hos dere i det siste? 
Marcus: – I det siste så har det vært en del fans på besøk ja, og det mange ikke vet er at på Trofors er det ingen steder å varme seg. Så vi synes ikke det er noe ok at de går ute i mange timer, det er mørkt og kaldt. 
Martinus: – Så når de kommer med nattoget må de stå ute i kulden i mange timer, og det er ikke trygt for noen. Vi vil jo at alle skal være trygge. 
Marcus: – Og om sommerferien kommer det 10-15 forskjellige folk på døren hver dag, det blir litt for mye. Når vi er hjemme er det fint å få slappe av litt, men når vi er på tur skal vi prøve å treffe så mange mulig! 
PS: Neste uke slipper vi en video-challenge vi filmet med M&M + konkurranse <$ 

Se også: 10 ting Marcus & Martinus oppnådde før konfirmasjonen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer