Hopp til hovedinnhold
#TOGETHER (HÅVARD JØRSTAD)

Marcus & Martinus i Oslo Spektrum: Bedre enn Bieber

#TOGETHER (HÅVARD JØRSTAD)

Alle bilder: Håvard Jørstad (@havardjorstad) for 730.no

Vi snappet hele konserten – følg www730no før det forsvinner fra MyStory

First thing first: Marcus & Martinus er ikke bare et fenomen fordi de er «flinke til å være så små», Marcus & Martinus er et fenomen fordi de leverer på alle plan. Fordi tvillingene og teamet rundt jobber beinhardt, sier og gjør de rette tingene, og fordi det ligger genuint talent i bunn. Fordi de er fine fyrer som elsker det de gjør, og fordi de fortjener det. 

Konserten i Oslo Spektrum ble kunngjort over et år i forkant, og solgte ut så fort at en ekstrakonsert samme dag ble sluppet umiddelbart. Den solgte ut nesten like fort.

I februar er de klar for dobbelkonsert i svenske Globen – en arena som med full kapasitet tar 16 000 mennesker. Hvilken annen skandinavisk gruppe kan selge så mange billetter i både Sverige og Norge? ABBA Reunion Tour? 

Etter et år med planlegging fra M&M hadde 730 høye forventninger til lørdagens konsert, men resultatet var større og bedre enn vi hadde turt å håpe på.


Fortsetter nedenforEtter en kort oppvarming fra jamaicanske Samantha J og The Stream-produsenten Maybon (17) starter nedtellingen og «One More Second». Marcus & Martinus stiger opp fra gulvet, popstjerne-style, og store og små i Oslo Spektrum blir rammet av akutt gåsehud. 


Produksjonen er skreddersydd og gjennomføres på et høyt, internasjonalt nivå. 


Under «Slalom» får vi ski-koreografi og «snø» som daler fra himmelen, «Elektrisk» innledes med glødende lyspærer, og det regner selvsagt litt under «To dråper vann».

Sistnevnte låt innledes med rørende throwback-snutter fra Marcus & Martinus’ barndom, og tiden frem til MGPjr-suksessen på samme scene i 2012. Det er bare fire år siden, men gud bedre så mye som har skjedd siden den gang. 

«Girls», «Light it Up», «Ei som deg» og «Elektrisk» gjestes av henholdsvis Madcon, Samantha J, Innertier og Katastrofe, men de voksne stjernene fremstår som statister i Marcus & Martinus’ univers.

Eller som Madcon-Yosef sier: «Takket være dere synes endelig barna mine at pappa er kul!» 

VIDEO:

#marcusandmartinus var terningkast 6! Se alt på 730s Snapchat – www730no 💞

En video publisert av 730.no (@730no)


Konserten preges i stor grad av Together-sporene, og selv om låtene er kliss nye er høydepunkter som balladen «Without You», lekne «Bae» og tropiske «I Don’t Wanna Fall in Love» godt innøvd med stilige dansenumre, live-band (med blåsere!) og effekter på storskjermene. «Heartbeat» fremføres akustisk på to barkrakker, og det blir aldri kjedelig. 

Når album nummer to slippes én uke før konserten sier det seg selv at hele showet ikke blir en hitparade, men det ble det heller ei på Justin Biebers konsert i Telenor Arena for litt siden, til tross for at kanadieren er åtte år eldre og har dobbelt så mange studioalbum på CV-en. 

Og der Justin Bieber tidvis virket slapp, utbrent og forglemmelig er Marcus & Martinus alt annet.


Fortsetter nedenfor 


Sammen med et titalls dyktige dansere kjører tvillingene rå koreografi gjennom hele giggen, og får samtidig store Spektrum til å fremstå som en eksklusiv intimkonsert.


Som når de under «Hei» går ned fra den store scenen og synger til én og én fan på første rad, eller når en hes (og kanskje litt nervøs) Martinus covrer «Love Yourself» på et piano som blir heiset ned fra taket. Komplett med verdens største discokule. 


«Plystre på deg» starter akustisk, og ut av det blå kommer Marcus gående på balkongen i netting-tee, hvite Huaraches og glitrende bukser. Så synger han for både Erna Solberg, fans og Beatriz Neves fra 730, mens han holder dem i hånden.

Sjarmerende og effektivt AF. 


VIDEO: 


Vi får også noen humoristiske innslag, som når Mac og Tinus vitser om at showet er ferdig lenge før tiden. De dårlige, men ultrasjarmerende vitsene minner oss om at det faktisk er to fjortenåringer som står der og har balletak på 8500 mennesker. To ganger i løpet av samme dag. 

Marcus & Martinus snakker selvsagt om at de ikke hadde vært her uten fansen, og sier også hei til internasjonale MMere i Spektrum. 

– This is gonna be lit! 

Vi aner ikke hvor lenge konserten varte, men etter ballonger, konfetti, fyrverkeri, ektefølte klemmer og tre klesskift virker det som om rundt fem minutter har passert. 

Det er nesten uhørt å gi toppkarakter til noen som er på et så tidlig stadium i karrieren. Men når man ikke kommer på noe som helst som kunne gjort konsertopplevelsen bedre, er det bare én ting å si. 
Terningkast 6. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer