Hopp til hovedinnhold
Sørlending og svenske med mye på hjertet (Ayi Koesah)

Belizio & Nikkurasu: – Man kan lage bangers og likevel ha noe å si!

Belizio har på kort tid etablert seg som en habil norsk rapper, så når han teamer opp med den svenske produsenten Nikkurasu er det duket for real talk.

Sammen har de gjort låten «Regner flammer», hvor Kristiansand-artisten som vanlig er kompromissløs.

Refleksjonene han gjør rundt samfunn og system følger en lang tradisjon i hiphop som på sett og vis har gått tapt som følge av kommersialiseringen av kulturen, forteller svensken til 730.no.

– Mens majoriteten følger strømmen som død fisk, prøver vi å vise at man faktisk kan lage bangers og likevel ha noe å si, følger Belizio opp. 

Videoen har også fått en solid musikkvideo i regi av produsenten selv, da under navnet Zen Made Media. 

Se videopremieren via YLTV, og en prat med gutta nedenfor!

Hvordan ble «Regner flammer» til, Nikkurasu og Belizio?

Nikkurasu: – Beatet skulle egentligen till mitt instrumental-album som jag släppte förra året, men efter en session i studion med några vänner så hade jag några idéer/tankar som jag pitcha för Belizio. Han gick rakt på sak, skrev första delen och sen in i boothen. DONE!

Belizio: – Jo, Nicklas inviterte meg til studioet hans på Carl Berner. Han viste meg beaten og på en merkelig måte kicka jeg på den. Vanskelig å forklare, men du vet. Han har en unik sound når det kommer til beats, noe som gjorde det hele enda mer interessant. Aldri lagd noe slikt tidligere, så det var fett!

Hva er tanken bak?

Nikkurasu: – När jag gjorde beatet fick jag en sån trippy känsla av hela melodien och såg framför mig en form av gospel (inte för att sången är så gospel men haha) eller lixom den känslan som kanske gospel representerar, en högre kraft.

Belizio: – Jeg bare begynte å skrive. Hadde ikke noe plan eller tanke bak låta. Den ble bare til, som de alle gjør. Den har jo et klart budskap og jeg prøvde vel egentlig bare å dra inn mine egne synspunkter i skildringene av det livet mange av oss lever eller har levd. IN THE TRAP, U KNOW.

Nikkurasu, du har også laget videoen. Hva var visjonen?

Nikkurasu: – Ville hålla det enkelt, samtidigt göra något som ej påminner om det vanliga du ser där ute med massa B-roll etc. «In the trap» metaforisk det mörka rummet i videon m.m. Ville skapa en känsla hos folk av att dom ser på en film istället för en musikvideo.

– Men som många av oss vet så är livet redan en film för dom flesta. Medans vanligt folk underhåller sig själva så är livet en daglig basis för oss andra. You get the drift.

Har dere en favorittlinje fra teksten?

Nikkurasu: – «Rikdom er makt, men er rikdommen penger?».

Belizio: – Ja, jeg må nesten si meg enig med multitalentet.

Kan vi forvente oss flere samarbeid fremover?

Nikkurasu: – Well.. Finns nog något mer på lagret ska ni se.

Belizio: – Yup, vi har jo gjort en del sammen nå i noen år. Både på det visuelle og i musikksammenheng, så det kommer nok mer ja.

Hva er planene for 2021 hver for dere?

Nikkurasu: – I got beats for days, så det blir mer musik. Nu när «Regner flammer» är klar så är jag down för att kasta mig in i nya projekt. Film, musik, you name it. Vill bara vara kreativ och dela med mig av god content.

Belizio: – Begynner å sitte på en solid bunke tracks nå, så det er en del slipp jeg har planer om å gjøre. Har jobbet en del med Palme og Tomzn den siste tiden, samtidig som jeg stadig lager nye greier med KRS-familien der nede i sør. Så håper å få delt en solid dose musikk med folket I år!

Se også: Fire norsk-albanere teamer opp

Nyeste saker fra 730.no

Les mer