Hopp til hovedinnhold
magdi omar karpe vg Hanne Skartveit israel palestina instagram 730no 1
Magdi Omar fra Karpe (akam1k3/Michael Ray Vera Cruz Angeles)

Magdi Omar fra Karpe kritiserer VG og politisk redaktør Hanne Skartveit

Magdi Omar fra Karpe er skuffet over Norges største avis.

OPPDATERT 3. november: Kun noen få dager etter at Magdi Omar skrev et åpent brev der han kritiserte VG og Hanne Skartveit, annonseres det nå at sistnevnte slutter som politisk redaktør for avisen. Det presiseres riktignok at dette har vært planlagt i lengre tid, og skal ikke ha noe med den pågående debatten rundt hennes kommentarer om Midtøsten.

– Jeg har dyp respekt for Hannes livsvalg. Hun har strukket seg langt for VG og journalistikken – også i en tøff periode i hennes liv. Det er jeg takknemlig for. Noen vil kanskje stille spørsmål ved tidspunktet for rollebyttet. Derfor er det avgjørende for meg å understreke at denne kunngjøringen har vært planlagt lenge og på ingen måte har sammenheng med den pågående debatten rundt hennes Midtøsten-kommentarer, sier ansvarlig redaktør for VG, Gard Steiro, til avisen.

Hanne sier selv til VG at valget er basert på kjærlighet til hennes mann – tidligere TV 2-journalist Gerhard Helskog – som er rammet av Parkinsons sykdom.

– Før sommeren gikk jeg til Gard og ba om en friere rolle for å få mer tid og overskudd til både mannen min – og til å kommentere. Jeg er glad for at Gard har vist varme og forståelse. Han har bedt meg fortsette i førstelinjen – i en fristilt redaktørstilling, sier Hanne.


OPPDATERT: Hanne svarer Magdi via VG.

«Jeg regner med at Magdi, i likhet med meg, opplevde terrorangrepet fra Hamas mot Israel som bestialsk. Og at han, som meg, følte med alle dem som ble rammet. Om han har gitt uttrykk for det offentlig, det vet jeg ikke. Men jeg håper det», skriver hun blant annet.

«Magdi er opptatt av min balanse. Hamas og Israel er ikke likestilte i mitt moralske kompass. Hamas er en terrororganisasjon som målrettet har massakrert kvinner og barn. De representerer ikke palestinerne. Jeg håper at det på et tidspunkt kan komme til en tostatsløsning som sikrer palestinerne en selvstendig og uavhengig stat. Der mennesker får mulighet til å leve gode og frie liv, uten frykt. Det er et håp jeg tror jeg deler med Magdi.»

Les svaret til Hanne Skartveit her.

Les kritikken til Magdi nedenfor.


Igjen kommenterer Magdi Omar fra Karpe situasjonen i Israel, Palestina og Gaza. Nå skriver han et åpent brev til VG om Hanne Skartveit; avisens politiske redaktør.

Magdi har brukt de siste dagene på å lese gjennom alle offentlig tilgjengelige kommentarer fra Hanne Skartveit om Israel de siste 17 årene.

Konklusjonen til Magdi er klar.

Hanne Skartveit magdi omar karpe vg israel palestina instagram 730no 6

Hanne Skartveit (Instagram/hanne.b.skartveit)

«Deres politiske redaktør har valgt side, og har ikke skrevet én eneste kommentar som viser noe annet», skriver han til VG. «Om det ikke finnes en balansert mảte å dekke terrorisme på, så skal det ikke finnes en balansert måte å dekke krigsforbrytelser pả. Da kommer dere i så fall til å falle.»

Les innlegget til Magdi Omar fra Karpe nedenfor.

Jeg er ikke ferdig.

Hanne Skartveit er politisk redaktør i VG. Hun er bade sylskarp og flink med ord, og som politisk redaktor i Norges største avis er hun kanskje den aller mektigste akkurat nå.

Hun er også Israel-venn.

Jeg reagerte allerede på den første kommentaren hun skrev 7. oktober, men jeg er fremdeles tilhenger av å la tvilen komme mennesker til gode. Spesielt nảr noe kan være skrevet i affekt. Så jeg tok meg friheten til å lese gjennom alle offentlig tilgjengelige kommentarer Hanne Skartveit har skrevet om Israel de siste 17 årene. Noen av dem er slettet eller borte fra nettet, men jeg har søkt om tilgang gjennom Nasjonalbiblioteket og venter på svar.

Samtidig har jeg lest nok.

Mer enn nok.

Israel er skyldige i grove krigsforbrytelser. Sannsynligvis mange. Og det vi har sett de siste ukene er bare toppen av isfjellet. For dette begynte ikke 7. oktober, selv om det passer inn i Israels narrativ.

Jeg vet ikke om dere forstår alvoret, VG.

Deres politiske redaktør har valgt side, og har ikke skrevet én eneste kommentar som viser noe annet. Når hun blir hyllet av radikale Israel-venner som «den eneste rasjonelle stemmen i debatter om Midtøsten» bør flyalarmen ringe i Akersgata. Men det er skremmende stille.

Vi står midt i historieboka til barna vảre. Kanskje til og med til barnebarna vảre. Vi stảr midt i et folkemord som ingen ennå har klart å stoppe. Vi står midt i en definerende tid, og det er på tide à vise at vi ikke vakler.

For om det ikke finnes en balansert mảte å dekke terrorisme på, så skal det ikke finnes en balansert måte å dekke krigsforbrytelser pả.

Da kommer dere i så fall til å falle.

Magdi Omar

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Omar Sheriff (@karpe_offisiell)


Selena Gomez er kvinnen i verdenen med flest Instagram-følgere (430 millioner personer). Nå forteller den samfunnsengasjerte superstjernen hvorfor hun har vært stille når det gjelder Israel/Palestina. Hun blir møtt med mye kritikk: Les mer

Nyeste saker fra 730.no

Les mer