Hopp til hovedinnhold
Mads Hansen Forraeder Ikke lov a le pa hytta 730no podcast Mathilde Ullum
Mads Hansen (TV 2)

Mads Hansen til 730.no: – Jeg er ikke den fjerde statsmakt som skal ta alle

Mannen bak Ikke lov å le på hytta og Forræder alias Mads Hansen gjester podden.

Tidligere fotballspiller, Mensa-medlem, fryktet av influencere, overskrift-skaper, programleder for to av landets mest populære serier og one hit wonder i musikkbransjen. Kjært barn har mange navn.

Denne uken er det altså Mads Hansen som gjester podcasten til 730.no.

I episoden forteller Mads Hansen om hans forhold til rettferdighet, julekalenderen som samlet inn 6 millioner kroner (!) og masse behind the scenes fra Ikke lov å le på hytta.

Noe han for øvrig aldri kunne vært med på selv.

Da hadde han heller valgt å være med på Forræder. Selv om han tror han hadde røket relativt tidlig.

Mads Hansen ikke lov å le på hytta sesong 4
Mads Hansen og resten av gjengen i Ikke lov å le på hytta sesong 4 (VGTV)

– Det å skulle gå inn å være morsom, det hadde jeg ikke turt. Jeg hadde blitt stemt på hue og ræva ut av Forræder med en gang. Folk hadde tenkt: Han der stoler vi ikke på. Så jeg hadde fått en eller to dager der. Men jeg hadde fortsatt valgt det.


Se også: Dette er deltakerne i Forræder sesong 3


Noe Mads Hansen derimot ikke er særlig redd for er å mene noe, diskutere eller rette kritikk. Spesielt når det gjelder influencere og ting som blir delt eller sagt på sosiale medier.

Noe flere har fått føle på.

Selv 730.no sin programleder Mathilde Ullum innrømmer at hun er bittelitt redd for Mads Hansen 😮‍💨 (730.no)

Det betyr dog ikke at han er immun mot kritikk selv. Et spørsmål han stadig blir møtt med er handler om hvem han velger å kritisere, og hvem som får slippe unna.

Noe han synes er urettferdig og latterlig at man blir bedt om å svare for seg på.

– En kritikk jeg møter ofte, som egentlig irriterer meg litt er: Du kritiserer hun, hvorfor kritiserer du ikke han? Og da tenker jeg for det første at jeg ikke er VG, eller den fjerde statsmakt som skal ta ALLE. Jeg er ikke en sånn domstol.

Mads forteller blant annet at mange påpekte at han ikke sa noe da kompis og kollega Bernt Hulsker ble tiltalt og dømt til betinget fengsel for hensynsløs adferd og hatefulle ytringer. Hendelsen skjedde på karaokebaren Syng mer i Oslo under et julebord.

Bernt Hulsker
(Janne Møller-Hansen/VG)

Se også: Bernt Hulsker nekter straffeskyld: – Det finnes ikke ett rasistisk fiber i min kropp

– Når folk gjør noe privat, det skal i alle fall ikke jeg bry meg om. Det var noe han hadde gjort på privaten. […] Jeg får jo masse videoer som folk sender meg. «Her er en Ex on the Beach-deltaker dritings og slåss med en fyr». Men det er privat.

– For meg er det i alle fall stor forskjell på om du legger ut noe på sosiale medier eller sier noe på TV. Da har du bragt det ut i offentligheten selv. Da må du tåle at det omtales i offentligheten, sier Mads Hansen.

Han referer videre til et viss bilde med en viss pose, som han ikke hadde kommentert dersom dette var noe han så på en fest og ikke på sosiale medier.

– Jeg synes det er urettferdig og litt latterlig at du må svare for alle du ikke kritiserer. Jeg tar noen utvalgte få. Ofte fordi jeg synes det ligger noe gøy der eller fordi jeg synes det er et godt poeng.

Hør hele episoden med Mads Hansen nedenfor.

Du finner podcasten til 730.no hvor enn du lytter til podcast – helt gratis.

Les mer