Hopp til hovedinnhold
MADISON BEER 2018 (INSTAGRAM)

Madison Beer x 730.no: – Snart skal jeg gi kjærlighet til Norge!

Madison Beer got next?

Det kan fort skje. Selv om hun har lagt inn mye tid.

Det er fem år siden 730.no presenterte Madison Beer og hennes debut «Melodies».

Den lekre poplåten er skrevet av Norges topliner-dronning Ina Wroldsen, som fortalte 730 at hun hadde stor tro på den 13 år gamle artisten som Scooter Braun og Justin Bieber oppdaget via YouTube.

Sistnevnte gjester musikkvideoen til Madison Beer fra 2013:

– Madison har mad star quality! Bare vent… Hvem som helst hadde satset spenn og tid på den der lille talentfulle lolitaen, sa Ina til 730.no.

Det er ikke lett å lansere nye artister, selv om man er Justin og Scooter, og debuten til Madison kom og forsvant fort. I etterkant ble det kun én låt her og der, men i kulissene jobbet den LA-baserte New York-jenta hardt og grundig med sin første plate.

Tidligere i år slapp 19-åringen debut-EP-en As She Pleases, med produksjon fra blant andre norske Fred Ball (Rihanna «Love on the Brain»).

Settet med syv låter ble for mange en positiv overraskelse, fulgt av en utsolgt turné som også ble møtt med smørblide anmeldelser.

(The Guardian gir hennes Glasgow-show fire av fem stjerner.)

Det var med andre ord på tide å ta en prat med Madison.

Etter et par e-poster ble 730.no invitert hjem til hennes leilighet, et par hundre meter ovenfor ikoniske Sunset Strip i West Hollywood. Praten ble gjort mens vi klappet hunden Zeppelin, som hun passer for moren.

Gratulerer med slippet av As She Pleases. Hvordan føles det?

– Takk, det føles fantastisk å ha den ute i verdenen. Det har tatt lang tid…

Det er en stund siden «Melodies»?

– Hahaha. Eh, ja! Da var jeg 13.

Du vet at hun som skrev den er norsk?

– Ja, Ina Wroldsen! Jeg husker at hun fortalte meg at hun kom fra Norge.

Hvorfor ventet du i fem år før du slapp din første EP?

– Vel, det er jo mye politikk og bransjegreier som tar tid, men jeg startet jo også veldig tidlig. Samtidig har jeg vokst mye og utviklet meg både som person og artist. Det har ikke føltes riktig å gi ut en plate før nå. Hver måned forandrer jeg mening om sanger… «Den liker jeg ikke lenger, den liker jeg ikke…» Jeg måtte vente til jeg hadde gjort ferdig et prosjekt som jeg følte meg ordentlig knyttet til.

Du har også med norske Fred Ball (på «Say It to My Face»). Var du i studio med folkene du jobbet med, eller sendte dere som oftest forslag til hverandre?

– Alle som har bidratt til EP-en er veldig bra folk og jeg forsøker alltid å samarbeide ordentlig med dem jeg jobber med, ved å delta i alle sessions. Jeg er veldig nøye og grundig med hver note. Når det kommer til albumet mitt skal jeg være 100 prosent involvert med alt.

Skriver du alle sangene selv?

– Ja. Eller, jeg er i alle fall med å skrive alle selv.

i’m in love with

A post shared by madison beer (@madisonbeer) on

«Tyler Durden» var din idé. En låt oppkalt etter Brad Pitts karakter i klassikeren Fight Club er et ganske stilig konsept…

– Takk! Det er favorittfilmen min. Artister skriver for det meste sanger om hva som skjer i livet deres, men de skriver sjelden om filmer de ser. Tyler Durden er en fiktiv person, men en kul kar med forskjellige, sterke personligheter, noe jeg liker. Konseptet er interne konflikter man har med seg selv… Å være i krig med seg selv.

Hva er din favorittlåt på EP-en akkurat nå?

– Akkurat nå elsker jeg «Heartless», men den har alltid vært min topp 3… Jeg vet ikke hvorfor, men jeg blir alltid veldig gira når jeg fremfører den live. Den er gøy å synge og den er sexy, med en god vibe.

Du var nettopp på din første turné og spilte i flere land. Hvordan var denne erfaringen?
– Utrolig! Det var en drøm som gikk i oppfyllelse…. Haha, landet jeg husker best var Belgia. Av en eller annen grunn var de ekstra oppspilte over å se meg. Alle byene var veldig bra, men det publikummet i Brussel var sykt hype. Og selvfølgelig London og Amsterdam.

Hvorfor droppet du Norge?

– Denne gangen hadde vi ikke så mange dager på oss, og Skandinavia var så… (peker oppover) Den veien…. Når jeg skal til Skandinavia så vil jeg ha tid til å dra innom alle landene. På min neste turné må jeg komme besøk. Så ja, snart skal jeg kjærlighet til Norge og Skandinavia.

A post shared by madison beer (@madisonbeer) on

Du var på Coachella i år som gjest. Det hadde vel vært artig å spille der?

– Ja, det er jo drømmen! Det er vel drømmen til alle artister. Men det er for tidlig. Kanskje om to år? Da har jeg et album eller to ute… Jeg har jo alltid lyst til å være en headliner, haha, men selv klokken 18:00 i Sahara-teltet hadde vært fantastisk.

Hva er den største misoppfatningen folk har om Madison Beer?

– At jeg er et produkt laget av bransjen… At jeg er fabrikert av forretningsfolk… Noen sier at jeg er en modell… Mange sier sånt bare fordi jeg lager popmusikk og fordi de ser meg rundt visse personer som de tror kontrollerer meg og bestemmer alt jeg skal gjøre. De skjønner ikke at jeg har min egen stemme og veldig, veldig sterke meninger. Jeg har selv kontroll over min karriere og jeg tar den seriøst.

Når du sier visse personer, mener du da Justin Biber og Scooter Braun?

– Ja… Men jeg hater det ikke. Det er et kompliment at Scooter og Justin fant meg, eller hva man skal si. Jeg vil bare at folk skal begynne å skjønne at jeg er veldig involvert.

A post shared by madison beer (@madisonbeer) on

Ja, de burde kalle deg singer-songwriter, siden du i motsetning til mange stjerner skriver sangene dine selv. Er det viktig å skrive – eller være med å skrive – sangene?

– Ja, det er bra måte å uttrykke seg på for en singer-songwriter som meg selv. Når man har mange fans, er det vanskelig å gå live på Insta eller Twitter og fortelle masse personlig og hvordan man egentlig føler meg.

Du må ha lært en del av Scooter og Justin i løpet av disse årene?

– Justin minner meg alltid om å aldri gi opp og at det ikke er noe poeng å forsøke å gjøre alle fornøyde. Det går ikke… Scooter jobber så hardt og er så flink med business og har lært meg mye om å tenke smart når det kommer til business.

Har du lest mange anmeldelser og hva folk skriver om As She Pleases?

– Litt. Men jeg bryr meg egentlig ikke så mye om hva folk sier. Det som er viktig er at jeg og fansen min er fornøyd. Men jeg så at folk skrev mye positivt, og det føltes jo godt.

A post shared by madison beer (@madisonbeer) on

Du flyttet fra New York til Los Angeles?

– Ja, jeg flyttet til LA da jeg var 14, på grunn av karrieren, men moren og faren min pendlet mellom LA og New York. Jeg har bodd alene siden jeg var 16.

Hvordan var det første årene her?

– Ikke så bra, jeg elsket det ikke. Jeg er veldig New York, jeg elsker New York. LA var veldig annerledes, men nå har jeg begynt å like meg her. Jeg har leiligheten min her, vennene mine her, livet mitt her. I starten var livet i LA kun hotell, studio-sessions og møter, ikke noe annet.

LA er verdens nye musikkhovedstad, men er først og frem kjent for film og serier. Vil du forsøke deg som skuespiller fremover?

– Ja, veldig gjerne. Drømmen min er å få spille i en skrekkfilm! Eller ha en av stemmene i en Disney-tegnefilm. Jeg pleide å ta skuespillerklasser, men jeg merket etterhvert at jeg er en bedre skuespiller når jeg er alene enn i en klasse.

A post shared by madison beer (@madisonbeer) on

Du har mer enn 10 millioner Instagram-følgere. Leser du hva folk skriver til deg i kommentarfeltene og meldinger? 

– Jeg gjør det noen ganger. Men nå forsøker jeg å bruke mindre tid på socials enn jeg gjorde før. Jeg føler at sosiale medier kan være en veldig destruktiv plattform, og i dag bruker jeg totalt maks én time på Instagram i løpet av dagen.

Hva?

– Haha… ja. For en 19 år gammel jente er én time på Insta om dagen veldig, veldig, veldig lite tid. Det er veldig sjelden jeg scroller gjennom folks bilder. Hvis man holder på sånn, kan man falle ned i et hull hvor man begynner å sammenligne seg selv med andre jenter, begynne å lese hatkommentarer, etc. Det er så lett å klikke og scrolle rundt og bli oppslukt av bilder folk poster og skriver. Det vet jeg alt om. Men nå har jeg heldigvis lært meg å legge bort telefonen, konsentrere meg om det virkelige livet og ikke bry meg om hva «Suzie fra Arkansas» skriver om meg.

Men 10 millioner følgere er mye. Det må være litt stas?

– Joda… Men jeg var mer interessert i Instagram i starten… Jeg husker da jeg fikk 10k, det var STOOORT. Jeg synes det var kuleste som noensinne hadde skjedd. Men det har også noe å gjøre med alderen. Når man blir litt eldre så gjennomskuer man hvor fabrikert Instagram-opplegget er. Det betyr egentlig ikke noe, det er ikke den virkelige verdenen… Og man blir egentlig ikke mer glad jo flere følgere man får! En menneskeskapt plattform i telefonen er ikke så viktig for meg, jeg forsøker heller å leve livet mitt på ekte.

Før vi dro fra leiligheten til Madison Beer for å lufte Zeppelin, satte vi på As She Pleases og ba henne si de første tre ordene hun tenker om hver låt:


«Dead»: – Bitchy. Selvsikker. Progresjon.

«Fools»: – Groovy. Dancy. Gøy.

«HeartLess»: – Sexy. Forførende. Vibey.

«Tyler Durden»: – Simpel. Poetisk. Seksuell. 

«Home With You»: – Islandy. Sjef. Attitude. 

«Teenager in Love»: – Gammeldags. Søt. Romantisk.

«Say It to My Face»: – Sint. Selvsikker. Tøff. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer