Hopp til hovedinnhold
Madison Beer i West Hollywood i februar 2020 (BG002/Bauer-Griffin/GC Images)

Madison Beer om nakenvideoene fra Snapchat: – Skam over dem som påfører deg skam

På slutten av kvinnedagen benyttet Madison Beer anledningen til å snakke om noe som hun har slitt med i årevis.

Da den 21 år gamle sangeren var veldig ung, sendte hun nudes via Snapchat til en gutt hun likte og stolte på. Noe som endte opp som et mareritt som har forfulgt henne siden.

Men nå, syv år senere, orker hun ikke mer skam.

Madison har skrevet et innlegg som hun blant annet har postet på Twitter. Les nedenfor.

– Jeg vet at det er alvorlige ting som skjer i verdenen akkurat nå som er veldig skremmende, så min intensjon med denne beskjeden er på ingen måte å avlede fra det. Men i dag på kvinnedagen vil jeg snakke om temaet skampåføring av kvinner.

– Da jeg var rundt 14 år og utforsket min kropp og seksualitet, sendte jeg veldig private snapchats av kroppen min til en gutt jeg likte veldig godt på den tiden. Jeg sendte disse, som 14-åring, i god tro om at jeg kunne stole på denne gutten ettersom vi hadde kjent hverandre i årevis og hadde følelser for hverandre. Men selvfølgelig delte han det med alle sine venner.

– Til slutt ble den videoen sendt og delt av alle (føltes det som) i hele verdenen. Da jeg var på restauranter ble jeg stirret på og folk hvisket. Jeg ble fortalt at folk skammet seg over å jobbe eller bare være venner med meg. Disse videoene ble til og med vist til mine foreldre, besteforeldre, betydningsfulle personer, sjefer og artister i bransjen. Og til slutt dukket de opp på nettet.

– Jeg var skrekkslagen og skamfull. Dette har vært en traumatiserende erfaring som har gikk meg intense tillitsproblemer som jeg fortsatt jobber med den dag i dag.

– Denne uken, på min 21-årsdag, fikk jeg telefoner fra noen få nære venner som sier at en annen video, fra 2013, sendt til den samme gutten for syv år siden, nå blir sendt rundt.

– Jeg skulle ønske jeg kunne uttrykke traumen og skammen som har åpnet seg på nytt for meg. I alle disse årene har jeg hatt evigvarende angst. Jeg var vært i mørket og fryktet at denne snapchat-en dukket opp på nytt som om det var en mørk hemmelighet jeg alltid må holde på. Fordi jeg har blitt fortalt at det vil ødelegge karrieren min og at det ikke var okay.

– Så i dag, på kvinnedagen, skal jeg frigjøre meg fra denne baggasjen jeg drar rundt på. Jeg skal si til 14 år gamle meg følgende, som jeg håper hjelper noen av dere å bli snillere mot hverandre som unge kvinner

«Ikke føl skam. Du utforsket din seksualitet, du lærte. Ikke føl at du gjorde noe galt. De som ikke var lojale mot deg og som kastet skam over deg bør skamme seg.»

– Via denne reisen har jeg lært mye ekstremt verdifullt og ved å snakke åpent om det kan jeg endelig frigjøre meg fra frykten og skammen som har fulgt meg i de siste syv årene. Nå kan jeg begynne å bevege meg nærmere den unge kvinnen jeg har lyst til å være.

– Ta eierskap til feilene du begår som ung kvinne som lærer om verdenen. Ikke la dem definere deg. Ikke la dem holde deg i frykt. Vær forsiktig.

730.no besøkte Madison Beer hjemme i Los Angeles og snakket om starten på karrieren med Justin Bieber, Scooter Braun og norske Ina Wroldsen: – Snart skal jeg gi kjærlighet til Norge!

🎶 730.no feirer kvinnedagen med 21 sanger fra og for jenter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer