Hopp til hovedinnhold
IKKE EN PUNK (MORNINGSTAR/SONY)

– Madcons suksess er en motivasjon

Larvik-gutten Sirius, eller Kristian Rønning som han egentlig heter, vant for noen uker siden finalen i TV2s Norske talenter. Han har åtte tatoveringer, er glad i Eminem, og vi synes han ser litt ut som en sunnere, freskere versjon av Billie Joe i Green Day… helt til han får en mikrofon. Da høres han ut som en rapper. En ydmyk rapper som tok dommerpanelet og seerne med storm, og som nå endelig kan fokusere helt og fullt på musikken.
– Norge har fått en ny stjerne, sa en av dommerene, Thomas Giertsen til VG da Sirius hadde fremført sin vinnerlåt «Fuck Up»
730 tok en prat med vinneren etter at stormen hadde lagt seg.
 Man starter ofte opp med morsomme artistnavn. Har du hatt andre navn enn Sirius?

– Nei det har alltid vært Sirius! Hehe, navnet fikk jeg av moren min før jeg skulle gjøre min første opptreden som 13-åring. Det er et ordspill på ordet serious (seriøs), også er det den klareste stjernen på himmelen.

Kjut… Du er bare 23 år, men vi hørte at du vurderte å slutte med rap og at Norske talenter skulle være ditt siste forsøk på gjennombrudd?
– Det stemmer. Jeg hadde nok lagt det på hylla og prioritert en vanlig karriere. Nå har jeg holdt på med dette i 10 år og på det tidspunktet følte at jeg ikke kom noen vei videre. Jeg hadde spilt konserter, gitt ut skiver på egenhånd og sendt inn demoer til plateselskap uten særlig respons. Derfor tenkte jeg at programmet var en fin måte å promotere meg selv som artist og musikken min. Det funka jo! Dessuten jeg er veldig glad for at jeg kan fortsette med det jeg liker aller best.
Fortsetter nedenfor.
CHIOMA FRA 730 OG SIRIUS UP CLOSE & PERSONAL (MORNINGSTAR/SONY)
Norske talenter er ikke det hotteste hip-hop-showet. Før du ble med, var du noen gang bekymret over å bli «han derre Norske talenter-rapperen»? Har det blitt noe sutring?

 – Ja, det var en bekymring helt klart.  Men nå angrer jeg ikke et sekund på at jeg meldte meg på. Ja, noen folk har sutret litt selvfølgelig, sånn er det alltid når man stikker hodet frem. Men det har helt klart vært mest positive tilbakemeldinger og folk som har oppdaget musikken min, og får en positiv opplevelse av den. Så folk får klage og sutre så mye de vil.

Hvordan har livet ditt forandret seg etter seieren?
– Jeg er gjeldsfri! Så kan jeg jobbe litt med det jeg har lyst til å jobbe med. Det blir spennende å se hvor lenge jeg kan holde det gående.  
Fortsetter nedenfor.
KRISTIAN HAR ÅTTE TATOVERINGER. HER SER DU LITT AV TO. (MORNINGSTAR)
Hva inspirerer musikken din?
– Alt, egentlig. Mine musikalske innflytelser er av et bredt spekter, alt fra Stevie Wonder til Michael Jackson. Ellers er musikken min inspirert av hva jeg gjør. Det jeg driter meg ut på for eksempel, blir interessante sanger.
Vi gleder oss til dem. Er det noen norske artister som motiverer deg, både musikkmessig og karrieremessig?

– Ja, helt klart! Jeg er stor fan av det Madcon, Vinni fra Paperboys, el Axel, Son of Light og A-Lee har oppnådd de siste årene. De har holdt på lenge, greier å leve av det de liker best og holder ett høyt nivå både tekst og flowmessig, ikke minst live. Suksessen til Madcon er jo noe man helt klart skulle ønske man kunne oppnå selv og har som motivasjon. Dette får meg til å ville jobbe hardere, og kanskje oppnå det samme.

Er du inspirert av Eminem? Noen mener det høres slik ut.

– Ja, jeg er inspirert av Eminem, men på lik linje med alle andre artister jeg synes er dyktige for eksempel Stevie Wonder, Busta Rhymes, Jadakiss og Herbie Hancock. Jeg hører på all slags musikk og får inspirasjon fra ulike hold. Men det tror jeg egentlig alle artister gjør.
Har det blitt flere damer på deg etter at du vant?
– Hehe, det har det vel ikke. Ikke som jeg har lagt merke til i hvertfall.
Neivel. Vi får se… Kunne du tenke deg å rappe på norsk?
– Nei. Jeg har gjort det før og var ikke bra, det hørtes fjollete ut når jeg gjorde det. Jeg rapper på engelsk fordi det er det som kommer mest naturlig for meg. Jeg veit ikke om det er noe lettere og oppnå suksess. Men det er nok lettere å få flere fans og selge rap på norsk enn engelsk. Fordi folk catcher greia med engang. Men det har aldri vært noe jeg har tenkt noe særlig på, jeg vil egentlig bare få ut musikken min.

Se Sirius opptre i finalen på TV2:


Hvis du kunne laget en sang med en artist eller gruppe hvem hadde det vært?
– Jeg har veldig lyst til å lage en låt med Vinni fra Paperboys. Det kommer jeg til å prioritere å prøve å få til. Så har jeg også lyst til å fortsette å jobbe med artister jeg har jobbet med tidligere, sånn som A-Lee, han er veldig dyktig.
 Noe annet du har på hjertet?

– Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har støttet meg fra dag én, DJ Chali og alle som kjøpt singelen min. Håper de følger med videre og kjøper albumet mitt som kommer ut i løpet av høsten. Ikke minst takk til 730 for intervjuet, og for å holde oss oppdatert på mye bra musikk og film. One!
High five! 
Kjøp Sirius’ «Fuck Up»: iTunes eller Platekompaniet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer