Hopp til hovedinnhold

Madcons gutter gløder i New York

Element er en av grunnene til at Madcon skriver autografer i Paris, blir hentet i limo på flyplassen i Los Angeles og får styrtrike babes i Monaco til å besvime. Men Kim Ofstad fra Trondheim og islenderen Hitesh Ceon (som snakker norsk) nøyet seg ikke med å produsere «Beggin’»; Nå er de aktuelle med «Glow».
730 traff duoen i New York, hvor vi fikk høre nye låter med kjente artister (som vi lovet å ikke fortelle om ennå, men vi kan røpe at det er gåsehudalarm), og snakket om suksessen som den norske bransjen ignorer. 

«Glow» er en rålekker låt, men dere forventet vel ikke at den skulle bli sååå svær? Førsteplass i flere land og angivelig en million solgte eks allerede.

H: Vel, jeg så egentlig for meg at den ville gjøre det så bra, haha.

K: Jeg synes det var en jævlig fet låt, men jeg var ikke like sikker. Det er jo en stor stilforandring for Madcon, så jeg var litt skeptisk samtidig som jeg hadde troa. Haha, men Hitesh hadde kanontroa!

Hitesh, spådde du også at «Beggin’» skulle bli en internasjonal superhit?

H: Ja.

Wow, tar du aldri feil? Dere gjorde også «Liar», som (til tross for Triana-titties) kom og forsvant litt for fort. Forventet du det?

H: For å være helt ærlig… Jeg var aldri helt fornøyd med «Liar», men den gjorde det jo okay.

«Glow» er, som dere selv sier, en ny stil for Madcon. Selv om alle har hørt den, hvordan vil dere beskrive låten?

K: Det er en ganske knallhard beat, samtidig som den er atmosfærisk. Hitesh var inspirert av litt NASA-ting, haha.

H: Jeg ville lage noe harmonisk, noe som var litt annerledes i denne kategorien.

Har dere gjort mange nye låter til det neste Madcon-albumet?

K: Nei, vi har foreløpig kun hatt én session, som ble «Glow».

Fortsetter nedenfor.


Får dere mange telefoner fra artister og bransjefolk som har lyst på Element-hits?

K: Det er ingen fra Norge som ringer oss. Det har aldri skjedd. Aldri.

Jøsses…

H: Vi får telefoner og epost fra USA, England, Sverige og andre land hele tiden, men vi hører ingenting fra norske plateselskaper, haha.

K: Vi har gjort to (utgitte) låter for den britiske X Factor-vinneren Alexandra Burke («Bury Me» og «Dangerous»), som har solgt over 600.000 album, og gjort en offisiell Michael Jackson-remix («I Want You Back»), men ikke en lyd fra Norge. Det er dog helt greit det, vi klager ikke. Det er gøy å jobbe med amerikanske artister, og uten at noe er offisielt ennå, så er det mye på gang.

Ordet på gatene var at den godeste Flo-Rida først ville ha «Glow», men at Tshawe satte ned dansefoten?

K: Hehe, det var kanskje ikke helt slik, men Flo-Ridas folk var i alle fall interessert, men så ville også Madcon ha låten, og da gav vi den til dem. Madcon betyr jo jævlig mye for oss. De er helt fantastiske i studio, ekstremt kreative. Er det to artister vi virkelig liker å jobbe med, så er det Tshawe og Yosef.

(Etter intervjuet fikk vi servert et engasjerende foredrag om rotter. Dette er det eneste Kim er virkelig redd for, og New York byr på noen millioner usjenerte, svære, brune, norske gnagere som patruljerer gatene i mørket. Kim hevder at de kan hoppe to meter opp i været, og gjerne rett i strupen på mennesker hvis de føler seg truet. WTF! Er det sant?)

Les mer