Madcon stengte downtown Los Angeles

5. jun 2012 kl. 00:00
(COSMOS)
(COSMOS)

På bildet ovenfor slapper Tshawe og Yosef av i USA, men gutta har vært gjennom hektiske dager. Etter å ha lagt
det årlige, internasjonale veirallyet Gumball 3000 (i år: New York City til Los Angeles, via Toronto, Indianapolis, St. Louis, Kansas City, Santa Fe og Las Vegas!) endte duoen opp med Ray Kay. Regissøren har gjort videoer for de kommende Madcon-singlene «Say Yeah» og «In My Head», produsert av Element.

– Vi bare går rundt og gliser, forteller Tshawe til 730 på telefonen. – Vi stengte av et område i downtown LA kl. 6 om morgenen, med politi på hvert gatehjørne som stanset biler som forsøkte å kjøre forbi.

– «What the fuck maaaan!», ropte sinte folk som fikk beskjed om å stanse, ler Yosef. – Det var et sjukt opplegg.

Fortsetter nedenfor.

ØVERST: REGISSØR FREDERIC ESNAULT, HUNCHBACK YOSEF, TSHAWE OG MANAGER PETER PETERS. I MIDTEN: REGISSØR RAY KAY AKA REINERT OLSEN MED VANNFLASKE OG DOLLAR-LUGG (CAMILLA PHIL)

For 10 år siden skjøt de videoen til «Barcelona» med Ray Kay på et stusselig budsjett. Etter 500.000 (gull!) solgte av «Beggin’» i USA er det idag selvsagt annerledes.

– Her har Ray Kay masse mennesker som jobber for seg, og det er et sinnssykt proft opplegg, sier Tshawe. – Vi har han samme fotografen som gjorde «Barcelona», Ketil Dietrichson, og nå eier han sitt eget filmstudio. Skjønner du? Dette har vært en erfaring jeg aldri kommer til å glemme.

Noe annet som har gjort inntrykk er den tøffe Bronx-fødte Jersey-jenta
Stori. En potensiell stjerne som nettopp ble signert til Motown, og
som gjester Madcons «Say Yeah».

– Stori er dritkul, sier begge gutta. – Hun er hvit og blond, ser nesten «norsk» ut. En urban popartist som virkelig er et avkom av hip-hop. Hun forstår kunsten, og har swag ut av ville helvete.

(Ah… Stori skal vi skrive mer om.)

Men tilbake til lille Norge: Madcons skal først ut med sitt norske album CONtakt (21. juni), med Will IDAP-produserte «Kjører på» med Timbuktu som gjest. Videoen har premiere i neste uke, men du kan se en teaser nedenfor.

– Det ble en veldig kjapp shoot, sier regissør Frederic Esnault, som var med på Ray Kay-innspillingen i USA. – Vi laget en performance-video ved Ekeberg-restauranten og det nye Grand Central-hotellet i Oslo, og filmet via et fjernstyrt helikopter!

Bonus fra Idol i forrige måned: Det blir lenge til du hører Ryan Seacrest, en av USAs mektigste mediemenn, si navnet på en annen norsk rapgruppe. Jennifer Lopez ser ut til å føle American Idol-vinner
Phillip Phillips’ vri på Madcons singel:


Se også: Slik hyllet Madcon 2012-russen (stekevideo!)