Hopp til hovedinnhold
DRAMATISK OMSLAG PÅ GATAS PARLAMENTS NYE SKIVE (MOHAMMED FADLABI/TEE PRODUCTIONS)

Madcon eller Kaptein Sabeltann?

Gatas Parlaments andre album i 2008, Apocalypso, som kommer i salg i neste uke, er i samarbeid med P3s Osenbanden. NRK-favorittene bestilte en låt per uke av Oslos østkanttrio i åtte uker i høst mens de var på turné. Flere aviser rukket å skrive om den Jester-produserte utgivelsen, og Gatas har fått mye kjærlighet og en dose hat.

I en epost fra gruppemedlem Don Martin til 730, sakses følgende utdrag:

– Bergens Tidene skreiv denne uka at (med) «Asylhotell Ritz» har Gatas Parlament laget årets kanskje beste norske raplåt: Aktuell, seriøs, balansert(!), morsom og så fengende at Madcon høres ut som Sølvguttene i forhold.

– Trondheimsavisen Adressa gir også platen terningkast fem og skriver at det nye albumet faktisk er det et bedre produkt enn de ørene var vitne til på Kidsa har alltid rett som kom tidligere i år.

«Asylhotell Ritz»:

– Farojournalen kaller plata en solid arvtaker til «Pausposten» for nye generasjoner med nytt engasjert musikkuttrykk: (…) – «En rasist på Ål stasjon» er en klassiker i funky norsk folkemusikk world rap.

– Dagsavisens Espen H. Rusdal er derimot helt uenig og mener plata er som å få Kaptein Sabeltann med barnerim tredd nedover seg. – Hør bare: «D-d-d-et er for mye krig, ikke nok penger / d’ær for mye politivold og g-g-gategjenger bare la det fare, ikke bekymre deg lenger flykt inn i musikken…», sier Elling i «Harde kår». Og slike ikke-rim florerer det med på Apocalypso.

Kaptein Sabeltann? Don Martin foreslår at du selv hører her:

«Harde Kår:»

Navnet Apocalypso spiller på sangtradisjonen calypso, den karibiske versjonen av våre norske skillingsviser. Sjangeren var veldig tekstorientert, politisk og ofte dagsaktuell, akkurat som denne plata. Men dette er altså ikke en calypso-plate, men en apocalypso-plate.

Coveret er malt av kunstneren Mohammed Fadlabi, som blant annet gjester Karpe Diems debutalbum og har laget coveret for Don Martins Situation Normal All Fucked Up.

P3 dekket samarbeidet blant annet slik:


Det nye albumet til Gatas Parlament er fysisk sett ute i butikk og kan lastes ned hos iTunes.

Mer informasjon finner du på Gatas Parlaments nettsted.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer