Hopp til hovedinnhold
Hbo Max Warner Bros Discovery+ blir Max starter i mai i usa og europa 2024 priser oker
Europa må vente til 2024 (Max)

HBO Max og Warner Bros. Discovery blir Max

Dette forteller de om sammenslåingen.

I fjor sommer ble det kjent at HBO Max og Discovery+ skulle gifte seg og bli til én streamer.

Under nattens presentasjon for investorer og sitt generelle publikum kunne Warner Bros. Discovery annonsere at navnet på den nye streameren blir Max.

Max lanseres i USA 23. mai i år, og vil bli lansert i Europa i 2024.

«Lanseringen i USA er en indikasjon på hva som kan forventes i Europa, men det vil være viktige forskjeller siden regionen er mer kompleks med flere land, ulike innholdsavtaler og partnere, og ulike reguleringer. Detaljer for Europa og Norden er ennå ikke på plass, og det kommer til å være variasjoner mellom markedene,» skriver Warner Bros. Discovery i en pressemelding.

Etter introduksjonen falt forøvrig Warner Bros. Discovery sine aksjer ned 6 %.

Så hva betyr egentlig denne sammenslåingen?

Dersom du allerede har HBO Max vil du fortsatt kunne se favorittserier som The Last of Us, Succession, House of the Dragon. På samme streamer vil du dog også få valget om å se Ex on the Beach.

(Discovery+/HBO Max)

De som har Discovery+ vil fortsatt kunne bruke streameren, men kun det innholdet som er der fra før.

Videre ser det ut som du blir nødt til å punge ut med noen ekstra kroner dersom du vil se filmer og serier i 4K-kvalitet med Dolby Atmos og uten reklame.

Prislisten for Max ser slik ut for amerikanerne:

«Max Ad-Lite» koster 9,99 dollar i måneden: Dette abonnementet inneholder HD-kvalitet, maksimalt to som streamer samtidig og annonser.

«Max Ad-Free» koster 15,99 dollar i måneden: Dette abonnementet inneholder HD-kvalitet, maksimalt to som streamer samtidig. Tilgang til inntil 30 nedlastinger. Ingen reklame.

«Max Ultimate» koster 19,99 dollar i måneden: Dette abonnementet inneholder 4K-kvalitet med HDR og Dolby Atmos, maksimalt fire som strømmer samtidig. Tilgang til inntil 100 nedlastinger. Ingen reklame.

Det siste og beste abonnementet tilsvarer omkring 200 norske kroner.

Godene er allerede inkludert i HBO Max-abonnementet i dag, som ligger koster 89 kr i norge. Eller 699 kr for de som bruker årsabonnement.

Så langt er det ikke annonsert hvilke priser som vil gjelde i Europa.

Se promo for Max nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=e8QnMipVP_o&ab_channel=HBOMax

Under introduksjonen av Max introduserer også streameren en rekke nye serier, inkludert en remake av Harry Potter og flere Game of Thrones-spin-offs.

Det jobbes også med en dramaserie i The Conjuring-universet.

(Warner Bros. Pictures)

Serien har så langt ikke fått en tittel, men skal produseres av Peter Safran (The Nun 2, Annabelle 2). Det er også snakk om at James Wan som regisserte de to Conjuring-filmene skal være med som produsent.

Se også: Netflix skaffer seg ny Stranger Things-serie

Les mer