Hopp til hovedinnhold
High five til den ungarske festivalen.

Lykke = Sziget 2011?

Ønsker du å oppleve denne festivalen, må du pakke sekken og komme deg ut på tur. Du må reise til Ungarn, nærmere bestemt Budapest. For Szigetfestivalen, som er en av Europas største festivaler, arrangeres på en øy midt i Donau. En uke i august blir denne øya invadert av smørblide mennesker på jakt etter festivallykke. Lykken er sol og sommer i skjønn harmoni med musikk, mye god mat og billig drikke. Her finner du seks store scener og mange mindre som fylles av musikk, dans og kultur. Campe kan du gjøre nesten hvor du vil på øya, her er ikke campingområdet adskilt fra festivalområdet. I år var det nærmere 400 000 besøkende, og engelske The Independent kåret Sziget til en av Europas fem beste festivaler, samt at den havnet på topp 10-listen til European Festival Awards.
Fortsetter nedenfor bildeserien til Linda Marie Krabberød:


Noen av headlinerne i år var Prince, Pulp, 30 Seconds To Mars, Chemical Brothers, Crystal Castles, Good Charlotte, Dizzee Rascal, The Prodigy, Kaiser Chiefs, Marina & The Diamonds, Gogol Bordello, Motörhead, White Lies og Skunk Anansie… ja, listen er lang. Dessverre var ingen helnorske navn å finne på plakaten, men norsk/israelske Terry Poison og våre svenske venner i Peter, Björn & John holdt den nede for Skandinavia.

Er du kin på ikke betale 2000 kr for et pass og skjorta for en pils er dette festivalen for deg. Her slipper du slappe pølser fra Leiv Vidar og tam pizza fra Peppes eller Dolly. Bøtter med drinker blir også servert, noe som populært blir kalt «å få seg på bøtta». Nytt av året var betalingen, ingen cash, bare et kort eller en klokke du fylte penger på og betalte med, slik endel også benytter i Norge. Da festivalen var ferdig fikk du utbetalt det som stod igjen på kortet eller klokken – smart.

Ungarn vet også å promotere seg selv, for på festivalområdet var det bygget opp en egen liten ungarsk landsby hvor man kunne spise gulasj (gjetermat), kolbász (pølse) og andre ungarske spesialiteter. Schnappsen pálinka ble servert i nesten hver bar på festivalen, og ble man sliten av populærmusikk kunne man prøve seg på folkedans til ungarsk folkemusikk, noe mange festivaldeltakere gjorde. På festivalen finner man også en egen Ability Park. Der kan man få føle litt på hvordan det er å ha et handikap. Her kan man kjøre rullestol i hinderløype, prøve seg på døvespråk og være blind i en labyrint. Ønsket man å være kreativ med grafitti kunne man utfolde seg på vegger som var satt opp. De vågale kunne prøve seg på strikkhopping eller i klatreveggen. For å hylle store avdøde navn har Janis Joplin, Kurt Cobain og Jimi Hendrix alle fått gater oppkalt etter seg på festivalområdet, noe som også gjør det litt lettere å holde orden på hvor man befinner seg på området.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer
Alle rettigheter reservert © 2023 730.no
  • Tollbugata 8
  • 0152 Oslo
Norges største frittstående nettsted
for popkultur siden 2008