Hopp til hovedinnhold
ELIN, SOFIE OG JONAS. (

Lumsk serietips: Kielergata

ELIN, SOFIE OG JONAS. (📸: TV2/ANDREAS JOHANNESSEN)
 


Det er mange norske serier som stadig prøver å ta landet med storm, men dessverre går det ikke alltid like bra.

Denne gangen er det produksjonsselskapet Anagram, med regissør Patrik Syversen i spissen, som har prøvd seg.


Vi har sett de tre første episodene av Kielergata – og vil allerede se mer.(Bonusinfo: Hovedrollen Jonas skulle egentlig spilles av ringreven Kristoffer Joner, men da han ble skadet på settet til Skjelvet, måtte han trekke seg. Det førte til at Thorbjørn Harr hoppet inn som en reddende engel.)

Jonas bor i den lille, koselige byen Slusvik, sammen med kona Elin (Andrea Bræin Hovig) og hennes datter Sofie (Ylva Fuglerud).

Det viser seg etter hvert at denne byen kanskje ikke er så koselig likevel.


I de tre første episodene får vi blant annet se Sofie krangle og slåss med skolens største bitch, Jonas som blir konfrontert av naboen om det han tror er et slags dobbeltliv, og Jonas’ lite gjennomtenkte reaksjon på dét – som på ekte setter det hele i gang.
Saken fortsetter under den korte smakesnutten:
 


Seeren får se tilbakeblikk som støtter oppunder naboens teori om at han muligens har levd et dobbeltliv, men vi har ennå ikke fått vite hva som faktisk har skjedd i Jonas’ fortid.


Plutselig blir liket av en ung kvinne funnet i et vann like ved, og det hele utspiller seg til å bli enda mer guffent enn vi først var forberedt på.

Serien starter riktignok ganske treigt, men visuelt er det nydelig og regien er god, og man blir etter hvert dratt inn i det rare nabolaget i Slusvik. I løpet av de to neste episodene drar handlingen seg godt opp, og sammen med godt skuespill, blir det en verden vi vil følge videre.

Funfact: Musiker Stein Torleif Bjella Øystein Greni har bidratt med musikken i serien.


Kielergata kan sees på TV 2 torsdager kl. 21.40 og på TV2 Sumo ligger det allerede tre episoder.


Nyeste saker fra 730.no

Les mer