Hopp til hovedinnhold
RAGE AGAINST THE MACHINE 2008: HELLER LØVE ENN LAM (ANTI)

Løveversjonen av Rage Against The Machine

RAGE AGAINST THE MACHINE 2008: HELLER LØVE ENN LAM (ANTI)

 

Siden de aggropolitiske slagordmanufakturerende rampegutta i Rage Against The Machine splitta opp, har det ikke vært så altfor mye prat om vokalist Zack De La Rocha. Utover i forbindelse med RATM-reunionen i fjor, da.


Mange hadde egentlig venta at han skulle gjøre et rent hip-hop-album etter å ha hørt han rappe på undergrunnskanonen Lyricist Lounge rundt årtusenskiftet. Han hadde visstnok nesten klart et slikt album. Han hadde også nesten klart et samarbeidsalbum med Trent Reznor fra depperockerne Nine Inch Nails for et par år siden.
 

Ikke det, nei.

Nå har han derimot teamet opp med Los Angeles-kompisen Jon Theodore, og gutta har spilt inn EP sammen.

 
Den kommer ut.

Theodore er blant annet kjent som trommis for prog-jyplingene Mars Volta, alle indiekritikeres våte drøm. Prosjektet deres heter One Day As A Lion, og er inspirert av et fotografi av Chicano-fotografen George Rodriguez fra 1970. Midt i bildet er det tagget ‘It’s better to live one day as a lion, than a thousand years as a lamb.»


Zack er altså ikke mindre politisk med åra. Ikke så mye mindre sint heller.

På bandets Myspace kan du nemlig sjekke ut første smakebit, den minimalistiske «Wild International».
 
EP-en One Day As A Lion skal være i butikker 22. juli, i følge Anti Records.


PS!

Før Zack De La Rocha ble med i RATM var han kjent som høyenergisk vokalist i det legendariske hardcorebandet Inside Out. Om det ikke låter kjent skal du vite at Inside Out, og deres legendariske 1990-utgivelse «No Spiritual Surrender», er regna for noe av det mest betydningsfylte som skjedde innen punk på starten av 90-tallet.

Norske JR Ewing er bare et av mange band som var kjent for å innlemme Inside Out-materiale i sine sett.

 
Under ser du en purung Zack fremføre klassikerne «Burning Fight» og «No Spiritual Surrender», i henholdsvis 1991 og 1990.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer