Lotta (13) vil at du skal velge selv

27. mai 2011 kl. 00:00

13 år og klar med sitt andre album? Få artister kan matche det. Dessuten har Lotta skrevet nesten alle låtene selv, med tekster om alt fra mobbing (for eksempel via nettet), forelskelse og venner, med «vær deg selv og ta vare på andre» som rød tråd.

Tromøya-jenta forteller oss at «Hvem eier», den første singelen fra albumet Bevis at du tør, handler om å stå for sine egne valg og ikke la seg styre av alle andre.


- Man skal ikke være redd for å stå for sine egne meninger og håper at denne låten kan inspirere folk til å gjøre akkurat det, sier Lotta. - Tittelsporet handler om kjærlighet og at man ikke må være redd for å gå etter det man vil ha. Bedre å få et nei enn å ikke vite hva som kunne skjedd.

Hvordan var det å vokse opp på Tromøya alias Hovefestivalen-skogen?

– Det er et godt miljø og samhold på Tromøya. Det er fint å vokse opp på et lite idyllisk sted med vakker natur og hav, som likevel er nærme byen, Arendal. Hove er vanvittig gøy, vi har gratis konserter på verandaen hver sommer. Jeg håper en gang at jeg kan få æren av å spille der.

Fortsetter nedenfor Lottas Lars Kristian Singelstad-regisserte video.

Vi må ikke, men det er vrient å unngå å spørre hva du synes om Willow Smith?

– Jeg har hørt musikken hennes og syntes hun har en tøff stil. Det er ikke hun jeg hører mest på, men syntes hun er dyktig til tross for sin unge alder, noe som er en inspirasjon. 
Jeg har danseshow på alle mine konserter å det er lærerikt å se henne og hennes dansere.

Fortsetter nedenfor snutten hvor Lotta tolker Christina Aguilera.

Hvilke norske artistjenter ser du opp til?


- Venke Knutson, Rikke Lie og The Shitsez. Jeg har møtt Venke og hun har inspirert meg i musikken siden jeg var liten. Rikke har en unik stemme jeg kjenner igjen overalt og liker veldig godt. The Shitsez er bare helt rå. Jeg liker godt det «in your face»-uttrykket.

Singelen og albumet kan du laste ned fra Se Justin Biebers kjæreste som Nicki Minaj (video)