Hopp til hovedinnhold
Jane's Addiction ser ut til å ha blitt ordentlige venner. Fersk amatørvideo.

Los Angeles-supergruppe samlet

Jane’s Addiction ser ut som de har blitt ordentlige venner.
«BEEN CAUGHT STEALING» OG «MOUNTAIN SONG» (LIVE MED FLEA FRA RHCP)

«Favorittband» er kanskje litt i overkant, ettersom jeg ikke har fulgt med grundig på hva gruppen har puslet med, men jeg har iallefall kjøpt alle Jane’s Addictions album dagen de kom ut. (Eller, studioalbum da. Livesettet de først slapp, kjøpte jeg ikke.)

Det er bare tre studioskiver totalt, men det første kom i 1988 og det seneste ble sluppet i 2003. Så det må være genuin nok lojalitet.

Los Angeles-bandet startet på midten av 80-tallet, med fruity fabulous Perry Farrell på vokal (mannen bak Lollapalooza), Dave Navarro (som senere var innom Red Hot Chili Peppers, Carmen Electra og MTV-reality), Eric Avery (som holdt på å bli Metallicas nye bassist) og Stephen Perkins på trommer.

I etterkant har folk kommet og gått, Farrell startet band som Porno For Pyros og The Satellite Party (med kona Etty Lau), Navarro og Perkins dannet The Panic Channel.


ÅPNINGEN AV ENTOURAGE MED «SUPERHERO» OG VIDEON TIL «JUST BECAUSE»

Men i april ble ryktene om en ekte reunion forsterket etter at originale Jane’s Addiction spilte på den amerikanske NME Awards. Gutta hadde da ikke vært samlet på samme scene på 17 år. Folk som mente denne begivenheten kun var økonomisk motivert, fikk noe annet å tenke på denne uken, da bandet igjen spilte på Los Angeles-klubben La Cita .

(Som tar under 200 personer.)

Telefonvideoopptak fra torsdagens konsert hvor Jane’s Addiction fremfører «Ocean Size» fra 1988-debutalbumet Nothing’s Shocking:

(Perry ser ikke ut som en vanlig 50-åring.)
Det var selvfølgelig umulig å komme inn i det lille LA-lokalet denne kvelden, selv for folk som ventet utenfor fra rundt lunsj.
Dave Navarro beklager dette på bloggen sin, men konkluderer med at det var «fantastisk» og at det er «more to come».

Moro, ettersom Jane’s Addiction er uten deal.

Deres seneste skive Strays er flott, men solgte lite, til tross for at «Just Because» ble en liten hit, samt at albumets «Superhero» er låten som brukes i introen på serien Entourage.

Fun fact: Da Jane’s var i Norge for ganske nøyaktig fem år siden og spilte på Rockefeller, var de også en tur innom Platekompaniet på Oslo City og fremførte noen låter. Det ble trangt, og da en promoansvarlig for EMI skulle hjelpe bandet frem, tok han Navarro i armen. Da eksploderte gitaristen og skrek «don’t-you-ever-touch-me-again!». Gutta har levd et hardt liv. (Perry stilte i korsett på Rockefeller, og styrtet en flaske Jägermeister mellom to av låtene. Fordi han var forkjølet.)

Les mer