Hopp til hovedinnhold
Kristine Frøseth imponerer som Alaska Young (Hulu)

Anmeldelse: Kristine Frøseth fortsetter å imponere i Looking for Alaska

Litt treig start, men en solid serieadapsjon av romanen Looking for Alaska, som John Green (The Fault in Our Stars, Paper Towns) debuterte med i 2005.

I flere år har fans ventet på en adapsjon av boken – og nå er den endelig her.

For de som ikke er kjent med historienl handler Looking for Alaska om Miles Halter (Charlie Plummer), en tenåringsgutt med en lidenskap for å memorere avdøde menneskers siste ord.

Miles har sin første dag som ny elev ved en anerkjent kostskole i Alabama. Her møter han sin nye romkamerat, Chip (Denny Love), som raskt ender opp med å bli en av hans nærmeste venner.

Det tar dog ikke lang tid før Miles har helt andre ting enn skole i tankene.

Han har nemlig fått et godt øye for Alaska (Kristine Frøseth), en sjarmerende og morsom jente han blir kjent med gjennom Chip. Problemet er bare at hun har kjæreste.

Fortsetter nedenfor

Miles (Charlie Plummer) blir raskt betatt av den mystiske Alaska Young (Hulu)

Serien har et forsiktig tempo i starten, men med flere små, morsomme hendelser som er lett å kjenne seg igjen i.

For eksempel Miles, som det er tydelig at ikke har opplevd like mye som de andre. Han henger ikke helt med når de andre forteller om tidligere opplevelser og erfaringer, og han har derfor har mye å lære av sine nye venner.

Alaska (Kristine Frøseth) oppfatter dette raskt, og øyner derfor muligheten til å leke Kirsten Giftekniv.

Utfordringen er jo bare det at Miles allerede har funnet sin utkårede – nemlig Alaska.

Miles finner raskt en plass i den lille vennegjengen til romkameraten, Chip (Hulu)

Serieversjonen av Looking for Alaska er skapt av Josh Schwartz og Stephanie Savage, som begge står bak suksesser som Gossip Girl og The O.C. Med andre ord en grei duo å ha tiltro til når det gjelder tenåringsdrama.

Rollegalleriet er heller ingenting å kimse av.

Vår nye, norske stolthet, Kristine Frøseth (The Society, Sierra Burgess Is a Loser) takler rollen som Alaska med glans, til tross for at hun muligens har den vanskeligste karakteren å portrettere.

Alaska er både mystisk og interessant, samtidig som at hun er sårbar og skjør. Følelsesregisteret til karakteren svinger både høyt og lavt. I det ene øyeblikket ser Alaska ut til å være det blideste og livligste mennesket på jord, mens i det neste befinner hun seg på sitt aller mørkeste.

Charlie Plummer (Lean on Pete, The Clovehitch Killer) er også temmelig god på sin skildring av den innadvendte karakteren Miles. Å spille et vandrende spørsmålstegn med så sterk overbevisning kan ikke være en enkel sak.

Looking for Alaska er både varm og sår på en og samme tid. Serien skildrer et ungdomsliv på en måte man kan relatere til, mye på grunn av de unge talentene i rollebesetningen.

Alaska har et stort potensiale til toppkarakter, men ettersom vi kun har fått tilgang til de tre første episodene, er det vanskelig å skulle trille terningen så høyt.

Terningkast basert på 3 av 8 episoder: Sterk 4

Looking for Alaska har premiere på HBO Nordic 19. oktober. Alle de åtte episodene slippes samtidig.

Varm opp med traileren:

Se også: Neste Riverdale? Her er Nancy Drew!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer