Hopp til hovedinnhold
Oslo-DJ forteller.

London-jente på rått oppdrag

Oj, britiske Katy B og hennes «Katy On a Mission» er vår tekopp:


For å få mer info, hollererte vi på Oslo-DJ-en Seth Skizzo fra Kids Love Bass og Oscillo-festivalen. – Dette er et eksempel på dubstep og andre britiske sub-sjangere som crosser over til pop. Låta er produsert av dubstep-stjerneskuddet Benga (DJ-en som danser rundt i videoen). Gruppa til han, Skream og mentoren dems Artwork (Magnetic Man) sin nye singel «I Need Air» har også med henne:

– Det som gjør at dette har kredibilitet, rent bortsett fra at det er bra produsert og en kul låt, er at Katy er artisten til radiokanalen Rinse FMs musikkselskap. De gav nylig ut albumet til Øya-aktuelle Roska. Rinse er en legendarisk, tidligere piratkanal startet av produsent/DJ Geeneus (han har også fete låter med Katy jamfør «As I», som faktisk er i headsettet mitt akkurat , helt random). Rinse har reppet Londons undergrunnsscene de siste 10 årene, og fikk nettopp FM-lisens, noe som er stort for en kompromissløs radiokanal som kan finne på å spille weird dark tech-house midt i primetime.

– På deres roster av DJ-er/hosts finner man respekterte folk som DJ Zinc (som akkurat besøkte Kids Love Bass og rev opp Oslo og har produsert Katys neste singel), Night Slugs, Skream&Benga, Plastician, grime-crewet til Skepta, Jammer og JME – Boy Better Know og nevnte Roska.

– Ellers er de kjent for sine klubbkvelder frwd–> (forward, som i reggae når noe er fett – spør Nico D og Admiral P), en månedlig kveld i London som alltid tilbyr det feteste av hva Englands klubbscene angår innenfor house, dubstep, grime, drum & bass, etc. med opp til fem timers lange køer utenfor, og forårsaker store Twitter-snakkiser blandt UKs DJ-krem, både i forkant og etterkant.


– En annen nice random bonus-låt ved siden av er Simian Mobile Discos «Cruel intentions» (Joker remix); Fin pop-step remix som markerer mye av begynelsen på epoken da dubstep-produksjoner fikk en ny poppa tilnærming. Så får noen norske radio-DJ-er en «ny låt» – som egentlig er fra i fjor – som de kan begynne å spille, slik at ekte DJ-er kan puste lettet ut over at vi fortsatt ligger milevis foran og kun er relevante for en håndfull, haha. High five til Hovefestivalen-bilder

Nyeste saker fra 730.no

Les mer