LOL: Superserie blir film

17. feb 2011 kl. 00:00
Fox

Forrige uke markerte det sørgelige 5 års-jubileet for kanselleringen av Arrested Development. Flere har hevdet at komedie-serien er en av tidenes mest undervurderte og misforståtte innslag på fjernsynet. Med en uoversiktlig mengde komplekse jokes som kryss-refererte tidligere avsnitt, ble serien elsket av de som slavisk følget den, men ubegripelig for alle som bare så tilfeldige avsnitt.

Arrested Development er sagaen om familien Bluth. En gjeng narsissistiske skrullinger som via sin ekstreme selvopptatthet og totale inkompetanse innenfor samtlige felt, skaper finurlig og intelligent humor delt opp i episoder på 20 minutter.
Fortsetter nedenfor.


Til tross for at serien mottok seks Emmy’er og en Golden Globe ble den tatt av skjermen etter tre sesonger i 2006. Men som et testamente til seriens kvalitet, har fanbasen fortsatt å vokse, livnært kun på DVD-salg, repriser og ryktene om en spillefilm.

Selv om serien ikke lykkedes kommersielt sett hos Fox, var Arrested utvilsomt en karriere-booster for de involverte. Mest fremtredende her til lands er nok Jason Bateman (The Switch, Extract), Will Arnett (30 Rock, Blades of Glory) og Michael Cera (Superbad, Juno), som nesten utelukkende har blitt «type-casted» – med suksess – i tilsvarende roller siden.

Det er nettopp skuespillerne fra serien som har holdt ryktene om en langfilm levende. Fra diverse røde løpere og intervjuer har prosjektets status blitt omtalt i både positivt og negativt lys. Peter Serafinowicz, en av hovedrolleinnehaverne i A.D.-skaperen Mitch Hurwitz sin nye, kortlivede tv-serie Running Wilde, annonserte nylig at han er inkludert i filmplanene, og indirekte hintet til at Hurwitz aktivt jobber på manuset.


Og som en endelig bekreftelse, etter 5 år med omtåkede rykter, ser det for alvor ut til å klarne opp for filmen. Hurwitz selv har nå uttalt i et intervju med Digitalspy, at han regner med den etterlengtede filmen vil materialisere seg allerede i år. Seriøse gladnyheter for alle never-nudes og Bluth-fans med andre ord.

Når det kommer til storyen er Hurwitz sparsommelig med detaljer og holder kortene tett inntil brystet. I et «forsøk på å ikke leke med fansens følelser», avstår han fra å avsløre mer inntil prosjektet er ferdigstilt. Mangel på detaljer til tross, det ser ut til at vi nå kan begynne å tro på at lyset i enden av tunellen er virkelig.

Bonus: Hitler tok feil, Maeby er ikke heit. (Arrested Development skuespillerne, hva gjør de nå?)

Kjøp Arrested Development hos Platekompaniet.